Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izvukli ga vatrogasci: 'Mom je ocu pozlilo. Bojali smo se da ne završi tragično...'

Nakon što su biogradski vatrogasci u vatrogasnoj košari iznijeli Perkovića iz kuće u kojoj je bio četiri i pol dana, odvezen je hitnom pomoći u bolnicu. Novinarima nije ništa rekao.
11. svibnja 2019. u 21:39 2 komentara 1110 prikaza
Biograd: Vatrogasci s balkona spustili muškarca koji je ostao zazidan u kući
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

Zazidali su mi vrata i ne mogu van, a i ne želim jer nemam kamo. Nisu mi smjeli to učiniti, ni meni ni mojoj obitelji koja sad spava u autu. Sud nije smio narediti da se ta vrata zazidaju jer je to bio jedini ulaz u moj dio kuće i nisam mogao a da ga ne otvorim ići na kat – rekao je Željko Perković iz Kumenta pokraj Biograda na Moru. Stotinjak sati kasnije taj 57-godišnjak koji se u četvrtak našao u doslovno bezizlaznoj situaciji odnosno iza, kako je rekao, jedinih, a od četvrtka zazidanih vrata u prizemlju kuće – ipak je izišao. Točnije, po njega su preko balkona došli vatrogasci vatrogasnim ljestvama nakon što mu je, kako nam je rečeno, pozlilo.

Ostao zazidan u kući OBITELJSKA DRAMA ZBOG IMOVINE Zazidali ga u kući zbog sudske odluke.'Suprug nema izlaza. To je njegov dio kuće'

Četiri dana, odnosno od četvrtka ujutro, s 57-godišnjim suvlasnikom kuće u Kumentu na periferiji Biograda, na katu, odnosno iza zazidanih vrata, bio je i njegov pas labrador kojega su iznijeli vatrogasci.

– Mom je ocu pozlilo, ima velikih problema s tlakom. Zato smo zvali hitnu i vatrogasce. Bojali smo se da ne završi tragično – rekao nam je Mario, sin 57-godišnjaka, a njegova supruga bila je jako ogorčena na sud i policiju koji su naložili odnosno asistirali tijekom zazidavanja vrata koje su, kako je rekla, morali prije više godina otvoriti zbog neriješenih obiteljskih odnosa i, kako je dodala, nemogućnosti da se dogovore s bratom blizancem i sestrom skrbnicom.

Željko Pereković zazidan u kući 'NE ŽELIM VANJSKE STEPENICE' VIDEO Trenutak kada su zazidali čovjeka uz pratnju policije: Neka mi vrate vrata!

Unatoč pokušajima da dođemo do članova obitelji s kojima su u sporu, to nismo uspjeli. Riječ je o obitelji koja je i prije dramatičnih događaja u Biogradu doživjela tragediju u Vojvodini, odakle su, kako je rečeno, protjerani, a svoju su tamošnju imovinu zamijenili za kuću na periferiji Biograda – u Kumentu. Nakon što su biogradski vatrogasci u vatrogasnoj košari iznijeli Perkovića iz kuće u kojoj je bio četiri i pol dana, odvezen je hitnom pomoći u bolnicu. Novinarima nije ništa rekao.

Biograd: Vatrogasci s balkona spustili muškarca koji je ostao zazidan u kući
1 / 12
Biograd: Vatrogasci s balkona spustili muškarca koji je ostao zazidan u kući

Potom su vatrogasci iznijeli i uplašenog psa koji je cijelo vrijeme bio sa svojim gazdom iza zazidanih vrata. Cijeli slučaj naposljetku nije ni izbliza završen, a supruga 57-godišnjaka najavila je da će angažirati odvjetničke timove, i to, kako je rekla, one najpoznatije. Potvrdila je da je o odnosima u obitelji policija bila više puta obavještavana. Zanimljivo, nitko od susjeda nam nije htio komentirati cijelu situaciju niti dati podršku bilo kojoj strani, a kamoli ikoga prozvati.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • Avatar magarac.joVo adminovbrat
    magarac.joVo adminovbrat:

    Dalmatinska posla.... ne bi se štel mešati, ali i brat je mojoj ženi ( svojoj sestri) rekao - ni nemaš ništa u ovoj kući..... da je zadrta, zapaprila bi mu kao i ove, ali ne treba... mi imamo.....

  • DOBARDAN:

    A šta se susjedi imaju mješati, samo bi poslije dobili po piksi. Muž tuče ženu, dojaviš policiji, oni interveniraju a ti koji si htio biti heroj poslije od oboje dobiješ jezikove juhe. Gledaj svoja posla da dugo i sretno živiš na svijetu.