Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNIJELE ZAHTJEV

Izvori NATO-a potvrdili: Turska blokirala početak pregovora o pristupanju Finske i Švedske

FILE PHOTO: Turkey's President Tayyip Erdogan holds a news conference during the NATO summit at the Alliance's headquarters in Brussels, Belgium
Foto: YVES HERMAN/REUTERS
1/3
18.05.2022.
u 16:18

Švedska i Finska formalno su podnijele zahtjeve za članstvom u NATO-u glavnom tajniku Saveza Jensu Stoltenbergu ranije u srijedu

Turska je blokirala početak pregovora o pristupanju Finske i Švedske NATO-u, potvrdili su izvori iz NATO-a za dpa u srijedu.

Sjevernoatlantsko vijeće nije stoga moglo donijeti odluku o početku pristupnog procesa.

Švedska i Finska formalno su podnijele zahtjeve za članstvom u NATO-u glavnom tajniku Saveza Jensu Stoltenbergu ranije u srijedu.

Turska ne može prihvatiti njihovo pristupanje NATO-u jer smatra da bi to kompromitiralo sigurnost NATO-a, rekao je u srijedu turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan, koji optužuje Švedsku i Finsku da podržavaju terorizam.

>> VIDEO Rusija zaprijetila Finskoj i Švedskoj: 'Nećemo to jednostavno prihvatiti. Sve će se radikalno promijeniti'

Ključne riječi

Komentara 22

PR
prajdali100
17:15 18.05.2022.

Sada ćemo pažljivo pra titi razvoj događaja i učiti kako se štite i ostvaruju nacionalni interesi.Ne treba sumnjati da će Erdogan odigrati najmudrije poteze.

DU
Deleted user
17:22 18.05.2022.

Turska će dobiti što traži (to nije zabrana "terorističkih" organizacija u Švedskoj i Finskoj), a Hrvatska?

Avatar Tombstone
Tombstone
17:28 18.05.2022.

Erdogan puno bolje zna tko su doktori i inzenjeri koji su se naselili u skandinavske zemlje od pusicke, plenkija i slicnih. A pogotovo od pobornika ljudskih prava iz EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije