Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovec

Izraelska konzulica odgovarala na pitanja učenika

'28.02.2013., Cakovec- Izraelskla konzulica u Hrvatskoj Michal Hershkovitz, posjetila je srednju skolu Cakovec i odrzala predavanje. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
04.03.2013.
u 08:43

Učenicima je prikazan i višestruko nagrađivani izraelski film "Šlomijeve zvijezde", o 16-godišnjem dječaku Šlomiju


Izraelska konzulica Michal Hershkovitz, prva tajnica i zamjenica šefa misije u Hrvatskoj, održala je u Srednjoj školi Čakovec 40-minutno o predavanje o Izraelu.

- Želimo da učenici bolje upoznaju jedan narod koji postoji tisućljećima i državi koja postoji šezdesetak godna - kazao je profesor povijesti i sociologije Miljenko Hajdarović, koji je organizirao projekt u suradnji s veleposlanstvom. Učenicima je prikazan i višestruko nagrađivani izraelski film \"Šlomijeve zvijezde\", o 16-godišnjem dječaku Šlomiju. Imali su priliku i postavljati pitanja gošći. Zanimalo ih je jesu li turisti koji posjete Izrael sigurni, zanimao ih je religijski i obiteljski život, homoseksualni brakovi, dopušta li se tetoviranje i moraju li svi Židovi služiti vojsku, a bilo je i pitanja o odnosima s Palestincima.

Zanimljivo je da su Izraelci u posljednjih 11 godina osvojili čak deset  Nobelovih nagrada u raznim područjima. M. Hajdarović kazao je da većina predrasuda prema Židovima i drugim narodima izvire iz neznanja i nepoznavanja tuđih kultura, pa takva predavanja pridonose izgradnji tolerancije i demokratskog društva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije