Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Izrael odbacuje primirje s Hamasom

30.12.2008.
u 08:05

Izrael je u utorak odbacio mogućnost primirja s Hamasom u Pojasu Gaze sve dok se ne otkloni prijetnja palestinskih raketnih napada, istaknuvši da je spreman na "višetjednu" borbu s islamistima.

Broj mrtvih u napadima na pojas Gaze dosegnuo 345

Mogućnost širenja sukoba na Libanon: Novim ratom na sjeveru smanjiti pritisak na Gazu

- Nema prostora za prekid vatre - kazao je ministar unutrašnjih poslova Meir Sheetrit Izraelskom radiju u trenutku kada je izraelska zračna ofenziva na Gazu ušla u četvrti dan s 345 poginulih Palestinaca i četiri poginula Izraelca.

- Vlada je odlučna ukloniti raketnu prijetnju s juga - dodao je Sheetrit. Poručio je da je to cilj koji se mora postići.

Izraelski brod u potjeri za palestinskim plovilom
Izviđački brod izraelske ratne mornarice dao se u potjeru za plovilom s pro-palestinskim pristašama koji su pokušali razbiti izraelsku blokadu Gaze, objavio je u utorak izraelski vojni radio.

Prema tom izvoru, izraelski je ratni brod ispalio upozoravajuće hice pokušavši primorati drugi brod da se vrati u matičnu luku. Dvadeset metara dugi brod "Destiny", nakrcan s tri do četiri tone medicinskog materijala, prvenstveno zavojima i udlagama, pokušao je zaobići izraelski brod koji ga je, međutim, zaustavio. Oba su broda pretrpjela štetu a Dignity se potom zaputio prema otvorenom moru.

Večer prije isplovio je iz Larnace kako bi dopremio pomoć na palestinska područja.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije