Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPNJA ZRAKOPLOVA
Povratak na članak

Iznenadan posjet: Prvi čovjek Vojske Srbije na obuci pilota HRZ-a u francuskoj bazi

Pripadnici HRZ-a bili su obaviješteni o dolasku gosta iz Srbije, no ni do kakvih susreta s Mojsilovićem nije došlo jer su i Francuzi pazili da se ta mogućnost izbjegne. Hrvatska i Srbija u zategnutim su političkim odnosima, koji su vjerojatno najgori od završetka rata, a kad je nabava Rafalea u pitanju, i tu postoji najblaže rečeno konkurentski odnos.

Komentari 69

BE
Berri
20:24 17.03.2023.

Avione neće platiti ni Plenković niti Vučić, nego građani Hrvatske i Srbije. Srbija je izgubila rat zbog velikosrpske politike Slobodana Miloševića i nadasve zbog mudrosti Franje Tuđmana. U tom ratu, kojeg mi zovemo Domovinski rat, Tuđman je dobio jer je imao sposobnog ministra obrane Gojka Šuška, motiviranu i dobro obučenu vojsku, hrvatske vitezove i bojovnike, domoljube. Hrvatski vojnik je dobio Domovinski rat. Volio bih da već 15 godina imamo F-16, a ne da da čekamo još 3-4 godine.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
20:46 17.03.2023.

Vidim da nitko ne piše, pa ni autor ovog članka jednu bitnu stvar, a to je da Rafal i ono što ima na i u sebi nije 100% francusko. Samo toliko. A Vučiću i Srbima sline cure od kako su doznali što kupujemo. Oni Rafale neće imat nikad, osim ako ne kažu zbogom Rusiji i Kini, što neće. Imaju Ruske i Kineske svemoćne letjelice pa neka kupuju što hoće.

VL
TO
tolitol
20:10 17.03.2023.

Mislim da je još jedna to patka Aleksandra Vučića, ali ja Srbima želim iz sveg srca da kupe te francuske avione i tako potroše 3 milijarde eura kojih nemaju iz preskupih kredita svojih kineskih i dubajskih kreditora. Bit će to još jedna pametna investicija u rangu otkupa prava prijenosa engleske nogometne lige za pišljivih 600 milijuna eura. Čim dulje postojeća garnitura u Beogradu ostane na vlasti, to je bolje za sve zemlje u okružju.

VL
Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
20:06 17.03.2023.

Došao se predati?

VL
BE
Berri
20:14 17.03.2023.

Između Hrvatske i Srbije postoji ne postoji konkurentski odnos kad je riječ o nabavi francuskih Rafalea F3R, nego postoji interes Francuske da Rafale proda i Hrvatskoj i Srbiji, a ne treba zanemariti ni interes pojedinih vladajućih političara u Hrvatskoj i Srbiji da uzmu proviziju od Francuza zbog kupnje.

VL
Avatar Bill Carson
Bill Carson
21:28 17.03.2023.

Što se zezaju srbi s Rafalima? Mogu odmah na Su-57. :-)

VL
BE
Berri
20:18 17.03.2023.

Između Hrvatske i Srbije postoji ne postoji konkurentski odnos kad je riječ o nabavi francuskih Rafalea F3R. Postoji samo interes Francuske da proda svoj proizvod, a vladajućima u Hrvatskoj i Srbiji da maznu 10% od 1, 4 milijarde eura.

VL
DU
Deleted user
20:41 17.03.2023.

Dakle Srbi bi i ruske i francuske avione. Ne bi me čudilo da im ovi orodaju na crno, nitko više ne šljivi nikog

VL
DU
Deleted user
22:42 17.03.2023.

PORAZ KOD ĐUNISA: Svi Srbi pobegli, svi Rusi mrtvi 😂😂😂😂😂😂

VL
LO
Lolita3
08:53 18.03.2023.

Koliko ono APe kaže da je inflacija? 12%? Btw, moj novčanik kaže minimalno 30 - 40%. Minimalno. A moj novčanik nikad ne laže.

VL
BL
blackeder2022
22:01 17.03.2023.

Sramota,jadno,da ne kažem dvolično i perfidno.Imati pilote i tehničare svoje kao saveznike a organizirati dolazak predstavnika zemlje koja niti je savaznička niti je članica EU,a uzrok je povijesnih lančanih sukoba na balkanu.Ponižavajuće

VL
LO
Lolita3
07:44 18.03.2023.

Francuzi nas sprdaju i smiju nam se iza leđa. Sigurno ima i anegdota i viceva o dva zakrvljena plemena istog naroda . Gori smo od Huta i Tutsija, i već odavno zreli za šrinkov kauč. Kompletno, svi. Od te međusobnene umjetno podvaljene mržnje već sad dobro živi ohoho Europćana, a stradanju našeg raseljenog, opljačkanog i izmučenog naroda se još ne nazire kraj.

VL
LJ
ljeto90
19:42 18.03.2023.

Samo ću napisati dok mi dobijemo te avione ostati će samo penzioneri i poslati u Ukrajinu zelenom???

VL
DQ
Dq
03:01 18.03.2023.

Pozivati ruske vazale i špijune u nato vojne baze...e za to moraš biti specijalac. A nuditi istima bilo kakvo oružje, e to je već za promatranje.

VL
LJ
ljeto90
19:42 18.03.2023.

Samo ću napisati dok mi dobijemo te avione ostati će samo penzioneri i poslati u Ukrajinu zelenom???

VL
DU
Deleted user
21:28 17.03.2023.

Evo tko ce nam kupiti avione:Na pitanje novinara zašto se upušta u rasprave takve vrste sa predsjednikom APe replicira: ''Ne bih htio da netko misli kako su Hrvati kukavički narod.'' Razmislite sekundu o toj izjavi. Kao razlog 'niskosti' navodi oblikovanje mišljenja nekih neinformiranih stranaca. Jer, nema povijesti koja može svjedočiti o hrabrosti ovdašnjeg naroda, nego je on taj koji šalje poruku svijetu tko su i što su, kakav su Hrvati narod. On, baš on? Jer, država - to je on! Kako ne vidite? Ta prsa nabujala od hrabrosti što graniči sa ludilom, ta volujska vratina kao u Beroša... više se on 'na-nemao', nego mi ikada imali! A tek taj sjaj u oku? Laser! Kako samo glatko reže razbojnike kada spusti glavu, a između obrva i 'cvika' taj čelični pogled - caaaaaaaak! Reže laži kao usijani skalpel kroz maslac.A zapravo krije iskompleksiranog dječaka... frojdovski analnog tipa, napaćenog sina lekarke i tate koji je naprasno napustio položaj na Fakultetu političkih znanosti, a vakuum poslije kojeg su ispunile nikad razjašnjene korupcijske afere. Kažu: razvio čudne metode ispitivanja. Predmet 'Komunikologija masovnih medija' mogao se popraviti prevođenjem 20, 30, 50 stranica knjige stranih autora koje je kompilirao u svojim izdanjima, a gdje bolji prijevod džabe, nego od studenata željnih bolje ocjene? Tako i grafičko rješenje za knjigu.Besplatni prijevod i dizajn knjige, u tiskaru on - hop! Eh, da - studentice optužile za... hmmm? Ljigavost?

VL
MA
Matkovic
20:26 17.03.2023.

kakva glupost. rafale prodaju svima.ni indija nike u nato paktu pa im prodaju. nama su vec prodali mistrale rakete, radare ground sistem 400 i 200. a avioni su dogovoreni 3 eskradile po 12 komada

VL
DU
Deleted user
21:14 17.03.2023.

''...i financiraju nove kupnje streljiva, EU koristi TAKOZVANI European PEACE Facility. Malo poznati fond nalazi se izvan uobičajenog proračuna EU, što dužnosnicima daje fleksibilnost da ga koriste za pokrivanje kupnje oružja.'' Hahaha! Kada Ursulica ne može sa privatnog telefona nasamo kao milijarde doza cjepiva za desetke milijardi eura ili streljivo za par milijardi - onda će i MIROVNI fond poslužiti. Kada bi imali dvije milijarde eura u kovanicama od euro i brojali ih brzinom od jedne po sekundi, trebalo bi vam preko 63 godine da ih izbrojite. Eto kolikim novcem oni barataju. Prsti im evoluirali. Ne proizvode više ljepilo, nego su im sisaljke izrasle, kao u hobotnice. Mogu dvometarsko staklo od izloga držati priljubljeno uz prste, kakav vakuum proizvode strašan. Svaki od njih u tom krugu. Što je njima malo papirića tih? A posljedice, šteta? To se na nas sve odnosi. Nevjerojatno je kakvi truli i pokvareni, nekompetentni i korumpirani likovi vode nešto manje od 500 milijuna ljudi u totalno ludilo! Samo laž na laž uz svesrdnu pomoć istih takvih medija i javnih osoba bez kičme, uz naravno, cijeli spektar trikova, smicalica, podvala, prevara. Začinjeno obilato prop-pamfletima u slavu ''postignuća''. Tako je dementni starac ''najmoćniji čovjek na planeti'', prodana zla babuskara uzoriti lider EU... sankcije djeluju (Azija cvate, Rusija zarađuje), Europa drhti i to pomaže Ukrajini. A cenzura? A virus? A cjepiva? A korupcija? Sumnjivi poslovi? Loši potezi? Laži? Heb'o to.

VL
DU
Deleted user
20:14 17.03.2023.

Sad nas i Srbija pisa.AP je nasa jedina sansa.Njegove letacke sposobnosti su legendarne.

VL
CV
car_vukota
21:01 17.03.2023.

Riki1991. Da ćutao. Lepo, srpski. Jel' te to malo je.bucka?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.