Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Iznenada preminuo nagrađivani knjižničar i novinar, imao je koronu

Vincek je, uz ostalo, osvojio Državnu nagradu tehničke kulture Faust Vrančić za 2009. godinu i Nagradu Višnje Šete za najboljeg školskog knjižničara u Hrvatskoj 2018. godine.
17. svibnja 2021. u 10:26 1 komentara 3216 prikaza
Denis Vincek
Foto: Facebook

Preminuo je Denis Vincek (49) iz Pregrade, nagrađivani knjižničar i dugogodišnji novinar Večernjeg lista. Umro je u bolnici u kojoj se liječio od posljedica Covida-19. Radio je u školskoj knjižnici OŠ Ante Kovačića u Zlataru.

Željko Šojer In memoriam Preminuo naš kolega Željko Šojer

"Spajajući svoju ljubav prema novinarstvu i knjižničarstvu, Vincek je u mnogim učenicima uspio probuditi ljubav prema novinarskom stvaralaštvu, odgajajući tako generacije i generacije mladih ljudi koji će možda jednog dana krenuti njegovim stopama i ostaviti neizbrisiv trag u ovom svijetu, koji čezne za kvalitetnim medijskim djelatnicima. Njegovi učenici svake su godine oduševljavali svojim samostalnim novinarskim radovima na županijskoj i državnoj smotri Lidrano, a Zlatarske iskrice svojom su kvalitetom nadišle razinu školskog lista - napisali su njegovi kolege s portala Zagorje International.

Vincek je, uz ostalo, osvojio Državnu nagradu tehničke kulture Faust Vrančić za 2009. godinu i Nagradu Višnje Šete za najboljeg školskog knjižničara u Hrvatskoj 2018. godine.

svijeća NAKON TEŠKE BOLESTI U 65. godini preminuo dugogodišnji Večernjakov novinar Čedomir Rosić Ros

"Spajajući svoje dvije velike ljubavi, novinarstvo i knjižničarstvo, jedan je od kolega srednje generacije školskih knjižničara koji je najprije stvorio ugled u svojoj školi, sredini u kojoj je radio, a onda i u nacionalnoj profesionalnoj zajednici šireći aktivnosti i na međunarodnu razinu. Pokazao je da znanju, htijenju i spremnosti za veliki angažman prepreka nisu ni mala sredina ni nedostatna financijska sredstva za temeljnu djelatnost", oprostili su se od kolege u Hrvatskoj udruzi školskih knjižničara.

nedjeljom u 2
Stanković najavio novog gosta, odmah se zaredali komentari gledatelja: 'Šteta što ne može povesti suprugu'
AUTOFLOTA
Jednostavno do vozila
Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto
  • Usputni:

    Sucut obitelji. Pitanje: Da li je itko umro u ovoj zemlji od Veljace 2020 do danas, a da nije umro od korone?