Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Iznadprosječno toplo, ali nestabilno: Diljem zemlje očekuju se pljuskovi i grmljavine

I dalje će postojati opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje
10. kolovoza 2020. u 23:13 1 komentara 2694 prikaza
Oluja iznad Lošinja promatrana iz Zadra
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Sljedećih će dana opet biti čestih pljuskova, munja, gromova, ponegdje i tuče, osobito u kopnenom području, gdje će biti i razmjerno česta jutarnja magla. Diljem Hrvatske bit će i sunčanog vremena, ponajviše na srednjem i južnom Jadranu, gdje će nestabilnosti biti rjeđe. Noći na Jadranu i dalje će biti tople, a dani vrući pa će se nastaviti opasnost od toplinskog vala.

Jaki pljusak na Zapadnom kolodvoru u Zagrebu VREMENSKA PROGNOZA Hrvatska je pod toplinskim udarom, ali već od sutra u nekim dijelovima opet stiže nevrijeme

U utorak će u istočnoj Hrvatskoj, osim sunčanog i vrućeg vremena, biti i mnogobrojnih oblaka iz kojih i mjestimičnih pljuskova s grmljavinom, a ne smije se isključiti ni mogućnost olujnog nevremena, osobito u zapadnim krajevima, prognozira Zoran Vakula za HRT

U središnjoj će Hrvatskoj nestabilnosti biti još češće, no samo na nekim područjima. Bit će i dalje razmjerno toplo, poslijepodne i vruće.

Pljuskova, munja i gromova, ponegdje vjerojatno i tuče, bit će i u gorju, vjerojatno i unutrašnjosti Istre, a lokalno su mogući i uz obalu sjevernog Jadrana, uglavnom oko Rijeke i na zapadu Istre. Upozoriti valja i na još jednu toplu noć i vruć dan - u Rijeci, primjerice, već peti u nizu, što je mnogima teško podnošljivo. Jutarnji burin i kasniji maestral neće znatno osvježavati, a ni djelovati na promet.

Ulice i plaže na Hvaru u vrhuncu turisitčke sezone temperature i preko 36 stupnjeva Meteorolozi upozoravaju: Stiže nam još jedan toplinski val, a onda opet promjena

U Dalmaciji će biti sunčanije, iako u unutrašnjosti poslijepodne uz ponegdje umjerenu naoblaku te malu vjerojatnost pljuska. I dalje će postojati opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje, na jugu Hrvatske još i izraženija, jer se temperatura zraka uz pretežno sunčano vrijeme u mnogim mjestima već peti dan neće spuštati ispod 24 °C, a poslijepodne će biti iznad 32 °C.

I sljedećih će dana biti iznadprosječno toplo, ali nestabilno, osobito na sjevernom dijelu Jadrana, u srijedu i južnije. Uz uglavnom slab vjetar temperatura zraka malo će se mijenjati pa će noći i dalje biti tople, a dani vrući, uz sve manje osvježavajući maestral, te jugo u petak.

Na kopnu će vrućina sredinom tjedna ponegdje i izostati, ali ne i sparina. Kiša će biti česta, većinom u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito u srijedu i petak, kada je i najveća vjerojatnost za lokalna olujna nevremena.

POLICIJA SVE SNIMILA
Kako se radilo u aferi Janaf: Kovačević je naručivao eskort dame, a Grgić strahovao da ga netko vidi
Kotiga i Ribafish: Najbolje ribe su na istoku!
HEDONIZAM
Kotiga i Ribafish: Najbolje ribe su na istoku!
  • KAJTEBRIGEGDOSEM:

    Uplatio sam kombinaciju na loto listiću. Najvjerovatnije neću ništa dobiti, ali ne smijem iskljućiti da ću dobiti 15-ak kn. Mogućnost je mjestimično i za veće dobitke, ne smijem to isključiti.