Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fukushima

Izloženi visokoj radijaciji: Radnici u bolnici s teškim ozljedama nogu

japan (1)
Reuters/Pixsell
24.03.2011.
u 09:24

Bili su izloženi visokoj razini radijacije prilikom postavljanja električnih kablova u reaktoru 3 nuklearne elektrane Fukushima

Dva radnika prevezena su u bolnicu s teškim ozljedama nogu nakon što su bila izložena visokoj razini radijacije prilikom postavljanja električnih kablova u reaktoru 3 nuklearne elektrane Fukushima, objavila je Japanska agencija za nuklearnu sigurnost.

Nakon toga diagnosticirane su im opekline te su prebačeni u Institut radioloških znanosti u Chibi.

Iako su nosili zaštitnu odjeću kontaminirana voda procurila je kroz nju te su im noge bile izložene radioaktivnim elementima. 

Inače, trojica radnika bila su izložena radijaciji od 170 do 180 milisiverta. Maksimalna radijacija kojoj mogu biti izloženi je 250 milisiverta, a na svakoj izloženosti većoj od 100 milisiverta povećava se rizik od raka.  

Također je objavljeno da je djelomično uspostavljena opskrba električnom energijom u kontrolnoj sobi reaktora 1 te da je pala razina radijacije u tokijskom vodovodu.

Ujedno, u Tokiju je došlo do nestašice flaširane vode.

Japanska vlada objavila je da bi ekonomski troškovi izazvani katastrofalnim potresom i tsunamijem mogli doseći 309 milijardi američkih dolara.

Ključne riječi

Komentara 11

DE
denderi
18:59 24.03.2011.

kad je najteže japanac ostaje do kraja ,a naš ivo sanader kad je najteže pobjegne sa milionima....koja razlika mentaliteta

LD
Ljupče Dragoljupče
12:59 24.03.2011.

radnici su beskucnici,stranci i japanci koji nikad nisu mogli naci posao.....jbg,jadni su bili i pre,jadni i posle......da ne bude zabune da su japanci bas toliko plemeniti....

RE
rea@
10:58 24.03.2011.

Strašno, jadni ljudi i njihove obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije