Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Izloženi visokoj radijaciji: Radnici u bolnici s teškim ozljedama nogu

Bili su izloženi visokoj razini radijacije prilikom postavljanja električnih kablova u reaktoru 3 nuklearne elektrane Fukushima
24. ožujka 2011. u 09:24 11 komentara 6 prikaza
japan (1)
Foto: Reuters/Pixsell

Dva radnika prevezena su u bolnicu s teškim ozljedama nogu nakon što su bila izložena visokoj razini radijacije prilikom postavljanja električnih kablova u reaktoru 3 nuklearne elektrane Fukushima, objavila je Japanska agencija za nuklearnu sigurnost.

Nakon toga diagnosticirane su im opekline te su prebačeni u Institut radioloških znanosti u Chibi.

Iako su nosili zaštitnu odjeću kontaminirana voda procurila je kroz nju te su im noge bile izložene radioaktivnim elementima. 

Inače, trojica radnika bila su izložena radijaciji od 170 do 180 milisiverta. Maksimalna radijacija kojoj mogu biti izloženi je 250 milisiverta, a na svakoj izloženosti većoj od 100 milisiverta povećava se rizik od raka.  

Također je objavljeno da je djelomično uspostavljena opskrba električnom energijom u kontrolnoj sobi reaktora 1 te da je pala razina radijacije u tokijskom vodovodu.

Ujedno, u Tokiju je došlo do nestašice flaširane vode.

Japanska vlada objavila je da bi ekonomski troškovi izazvani katastrofalnim potresom i tsunamijem mogli doseći 309 milijardi američkih dolara.

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • denderi:

    kad je najteže japanac ostaje do kraja ,a naš ivo sanader kad je najteže pobjegne sa milionima....koja razlika mentaliteta

  • Ljupče Dragoljupče:

    radnici su beskucnici,stranci i japanci koji nikad nisu mogli naci posao.....jbg,jadni su bili i pre,jadni i posle......da ne bude zabune da su japanci bas toliko plemeniti....

  • rea@:

    Strašno, jadni ljudi i njihove obitelji.