Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.10.2014. u 12:00

Odapeta prema prosvjedničkom šatoru, ta je izjava ništa drugo doli tempirana bomba iz "vojnog krila SDP-a"

Čuje se sa svih strana da hrvatska javnost malo i premalo zna i razumije što ratni veterani, već deveti dan prosvjeda, žele. I nije to samo zato što, pothlađeni i iscrpljeni, djeluju pomalo neartikulirano u iznošenju svojih zahtjeva, nizanju svojih problema. Razlog je prozaičan: ima ih previše. Njihovim rječnikom, previše je bitaka na previše frontova, čak i za one koji su jednom dobili rat.

Od siline brojnih problema (jer zakonski okvir postoji, ali u praksi ne živi) i mediji ovih dana u eter odašilju dijelove izjava koji se ponajviše tiču ugroze njihovih materijalnih prava, izmičući se tako od fokusa i stvarajući otpor u dijelu javnosti koja, misli se, živi teže od branitelja. Pritom zaboravljajući da dotacije "uživa" njih 60-ak tisuća, mahom najtežih invalida, a ne pola milijuna koliko ih je upisano u registar.

A njihov očaj, zapravo, stane u jednu riječ: dostojanstvo, koje se gazi neovisno o garnituri na vlasti, a ova postojeća pritom im ne vjeruje. Nedolazak trojice predsjednika na jučerašnji sastanak samo je potvrda panične i duboko pogrešne teze o "izmanipuliranoj manjini", a izjava zastupnika Nenada Stazića (SDP) o prosvjednicima kao vojnom krilu HDZ-a i "subnorizaciji" Hrvatske skandalozna je i opasna, za branitelje bolnija od metaka kakve su primali s one strane nišana.

Odapeta prema prosvjedničkom šatoru, nakon jedne tragične smrti i jednog samozapaljenja, ta je izjava ništa drugo doli tempirana bomba iz "vojnog krila SDP-a", s mogućim nesagledivim posljedicama.

>>'To da su branitelji vojno krilo HDZ-a nije stav SDP-a, nego Stazića'

>>'Ne pristajem na ultimativne zahtjeve za smjenama. Branitelji, vratite se obiteljima'

>>Stazić: Branitelji su vojno krilo HDZ-a; Reiner: To je besmislica

Komentara 84

MJ
markezic.joso
12:23 29.10.2014.

Zašto se SDP nikako ne snalazi kada je u pitanju hrvatski ponos. Dobro se sjećam kako su bili 1990 godine protiv naziva novčanice kuna, protiv naziva Hrvatska RTV i svih drugih naziva gdje je bio predznak Hrvatskog. Također se dobro sjećam da su bili da se zove RTV Hrvatske što su tada podržavali Jovan Rašković, Babić i Martić. Sada su iz naziva ministarstva izbrisali Hrvatsko tako. Ostalo možete sami zaključiti.

Avatar razocarani
razocarani
12:28 29.10.2014.

zalosno je ovo sto se dogadja ljudima koji su u najtezim trenucima stali na branik domovine ali i svim ziteljima Hrvatske ...........definitivno ovaj ispaceni narod to nije zasluzio .......iako se moglo na TV-u cuti kakav narod takva vlast ali jaa bi prije rekao ......nije li narod htio bolju vlast uvijek i sada .....ali nazalost nema srece jer ga uvijek uzjasu krivi jahaci za koje samo tegli i jedva da dobije vode tek toliko da necrkne od zedji i da ga dalje mogu jahati........

Avatar zvonac777
zvonac777
12:22 29.10.2014.

Oger moj pametni, sjedi u kolica i provozaj se malo s svim privilegijama i na kraju nam upriliči šou sa malo kerozina i šibicama, samo dođi sve ćemo ti prepustit, ti to možeš znam, pa svaka oger baba je to u stanju ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije