Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preko granice

Izgubljena Dobra za kupanje, ali dobivene nove lokacije na Kupi

PXL_120322_1061
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
23.03.2012.
u 15:13

Projektom od 1,5 milijuna eura uređena kupališta i odmorišta, prilazni putevi...

Projektom Curs Colapis, odobrenom na prvom natječaju programa prekogranične suradnje IPA Slovenija–Hrvatska, nizom je akcija na području općina Žakanje, Kamanje i Netretić uređena infrastruktura za rekreacijsku uporabu Kupe. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,5 milijuna eura, a u njemu su sudjelovali i partneri s druge strane granice – rekla je Anita Srbelj–Dehlić na predstavljanju rezultata projekta na kojoj su bili i čelni ljudi Netretića i Kamanja Ivica Gračan i Damir Mateljan.

Na prostoru Žakanja utrošeno je 102.398, Kamanja 52.700, a Netretića 49.900 eura. Čak 85 posto tih iznosa financirala je Europska unija.

Roštilj uz obalu

– Turisti su za kupanje izgubili Dobru, ali su ovime sigurno dobili nove lokacije na Kupi – rekao je Gračan.

U uređenju infrastrukture uz Kupu uređena su ulazno-izlazna mjesta na kupalištima koja se mogu koristiti za unos čamaca, ali i za kupače i druge rekreativce. Izgrađene su sjenice, natkrivena ložišta, postavljeni su stolovi i klupe, ali su izgrađeni i prilazni putevi i parkirališta. Na području Kamanja nalaze se i za ovo područje tradicionalni drveni čamci koji se u promotivnom periodu mogu koristiti besplatno.

Novi turistički kreveti

– Mi smo već odradili niz akcija kojima područje želimo oblikovati kao turistički atraktivnu destinaciju. Ovo je samo nadogradnja. Na početku projekta u Kamanju nije bilo niti jednog turističkog kreveta, a sad ih ima 25, i to uglavnom uz novouređena kupališta. Imamo velike turističke potencijale koji bi nam mogli donijeti znatne koristi uz već uobičajeno malo i srednje poduzetništvo – rekao je Mateljan.

Komentara 3

Avatar Glina74
Glina74
19:50 23.03.2012.

naveli da su potrošili 203.000 a gdije je ostatak do 1.500 000 jeli to završilo u nečijem đepu kao provizij

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:39 24.03.2012.

Da objasnim što su mislili reći: Vi npr. živite ili povremeno boravite u Opatiji. Kupite kuću tamo jer vam je lijepo mjestašce! Pa jednog dana sagrade rafineriju na samoj obali. I onda vam kažu, da izgubili ste Opatiju, ne možete se tamo više kupati, ali odite u Kraljevicu ili Bakar, tamo je industrija propala pa je sve čisto!

KO
korisnik
14:30 26.03.2012.

Da ste vi (ti i ovi koji su lajkali tvoj komentar) malo bolje pročitali članak vidjeli bi da se tu radi o suradnji Slovenija-Hrvatska. Pošto je Slovenija bila pokretač tog projekta dobili su puno veći postotak proračuna koji je ukupno bio i za Hrvatsku i Sloveniju 1,5 milijun eura, a Hrvatska strana je dobila oko 200 000 od ukupne svote.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije