Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOZNAT UZROK

Izgorila zapuštena baraka kod pučke kuhinje u Velikoj Kosnici, vatrogasci našli tijelo

Zagreb: Jedna osoba smrtno stradala u požaru u ustanovi Dobri dom u Velikoj Kosnici
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
01.04.2022.
u 09:29

Na intervenciju su izašla dva vatrogasna vozila

U zapuštenoj baraci koja se nalazi na lokaciji ustanove Dobri dom u Velikoj Kosnici u noći s četvrtka izbio je požar, a vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica na intervenciji pronašli su tijelo.

Vatrogasni zapovjednik Ivica Maceković kazao nam je da su dojavu zaprimili u 4:44. Na intervenciju su izašla dva vatrogasna vozila s devet vatrogasaca.

Zagreb: Jedna osoba smrtno stradala u požaru u ustanovi Dobri dom u Velikoj Kosnici
1/6

- Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo požar objekta u razbuktaloj fazi. Požar je lokaliziran u 5:18 sati. U požaru je primijećena smrtno stradala osoba. Jedno vatrogasno vozilo ostalo je na požarištu radi osiguranja - rekao nam je Maceković. Iako su prvi navodi govorili o tome da je izbio požar u ustanovi Dobri dom, vatrogasci su nam istaknuli kako je riječ o požaru zapuštene barake koja se nalazi na istoj lokaciji gdje je i spomenuta ustanova.

- Policijsko postupanje je još uvijek u tijeku - rekli su nam Policijske uprave zagrebačke i dodali da je očevid u tijeku te će se više znati nakon.

Žaljenje zbog tragedije

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević posjetio je jutros gradsku ustanovu Dobri dom, odnosno prihvatilište za beskućnike i pučku kuhinju u Velikoj Kosnici, javljaju iz grada.

- U jednoj od napuštenih baraka u blizini tih objekata rano jutros izbio je požar, u kojem je po sadašnjim spoznajama smrtno stradala jedna osoba čiji identitet se još utvrđuje. Požar je ugašen. Samo prihvatilište i pučka kuhinja nisu bili zahvaćeni požarom. Gradonačelnik Tomašević izražava žaljenje zbog ove tragedije. Očevid je u tijeku te nismo u mogućnosti iznositi druge detalje - navode iz grada.

Ustanova Dobar dom je jedna od podružnica ustanove čiji je osnivač Grad Zagreb i koja pruža socijalnu skrb građanima

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije