Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERE

Izgleda da kod Plenkovića nema zaštićenih

Lovro Kuščević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.08.2019.
u 16:35

Slučaj Kuščević poruka je premijerovim suradnicima da promisle prije lova u mutnom

Iako je javnost do zaključenja ovog broja ostala zakinuta za detalje, iz policijske akcije u Nerežišćima na Braču, rodnom mjestu donedavnog ministra uprave Lovre Kuščevića, mogu se izvesti dva zaključka. Prvi je da postoji osnovana sumnja da su u nekima od brojnih nekretninskih afera, koje su mediji razotkrivali od proljeća do Kuščevićeve ostavke u srpnju, prisutni kriminalni elementi, unatoč prvotnom dojmu da je Lovro Kuščević godinama kao načelnik općine Nerežišće bio u moralnom prekršaju.

Činjenica da je općinsko vijeće Nerežišća u više navrata prenamjenama iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište koje je prethodno kupila Kuščevićeva supruga učinilo višestruko vrednijim spada u skup krimena čiji je zajednički nazivnik sukob interesa, što pak nije kazneno djelo. Puno je gore zazvučalo otkriće da je Kuščevićeva općina svojim odlukama išla na ruku samozvanim investitorima sumnjiva kapitala parkiranog po raznim off-shore zonama. Da je upravo taj krak Kuščevićeve afere Uskoku zanimljiv, upućuje i činjenica da su policajci još 12. srpnja, svega četiri dana nakon Kuščevićeve ostavke u Vladi i HDZ-u, napravili premetačinu njihova ureda u Splitu.

Lovro Kuščević
1/6

Druga poruka policijske premetačine na Braču upućuje na poziciju Lovre Kuščevića naspram svog dojučerašnjeg šefa. Kuščević je od stupanja na dužnost ministra uprave spadao u najuži krug premijera Plenkovića, a ujedno je bio i politički tajnik HDZ-a, čovjek koji bi prema funkciji trebao držati „tri kantuna“ stranke. Činjenica da je od njegova odlaska iz Vlade do danas prošlo svega mjesec dana pokazuje da kod Plenkovića nema zaštićenih. S jedne strane to može biti poruka svim premijerovim suradnicima da triput razmisle prije negoli odluče loviti u mutnom. S druge strane, Plenkoviću je, politički gledano, obrada Kuščevića dobro došla da se riješi dijela političkog balasta uoči završnih priprema za predsjedničku kampanju HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović.

Komentara 15

CW
cwed19
17:37 21.08.2019.

Imali smo puno vlada koje su govorile o borbi o korupciji, primjerice Milanoviceva koja je non stop o tome brujala, a Jakovinu kojeg treba istraziti nitko nije niti pipnuo. Plenkovic, ma kakav bio, barem ima snage odrezati neke stvari.

Avatar tram4
tram4
18:02 21.08.2019.

....a vidi vidi koliko minusa odmah 😉 ..da, da...znamo da je "naručen tekst" ...al oprostite...ovo je smiješno...pa nisu ljudi spaljeni da ne kuže što sad pokušavate servirati.....🤪

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
18:39 21.08.2019.

Ha ha ha, blago onima koji vjeruju, svi su oni vjerodostojni dok ih novinari ne razotkriju i to objave. Novinarstvo bi trebalo biti objektivno, ovaj zaneseni pjesnik i zaljubljenik u Planktonovića bi to trebal znat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije