Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U utrci za predsjednika SDA moguće i odustajanje kandidata

Izetbegović upitan, Terzić i Tihić ostaju

08.05.2009.
u 23:00

Sva tri kandidata za novog predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) nastavila su intenzivne predizborne aktivnosti na terenu, usprkos nekim najavama o mogućnosti da se jedan od njih povuče iz utrke. Do stranačkog kongresa, zakazanog za 26. svibnja, ostala su još samo dva tjedna i nije isključen niti jedan scenarij, pa tako ni mogućnost da netko od njih povuče kandidaturu i podrži jednog od preostale dvojice kandidata.

Izetbegovićeve šanse
Zbog činjenice da, barem za sada, većina lokalnih stranačkih odbora pruža potporu Sulejmanu Tihiću, špekulira se s mogućnošću da Bakir Izetbegović, ukoliko procjeni da su mu šanse za izbor male, povuče kandidaturu i ostane neutralan ili onda podrži jedinog preostalog Tihićeva protukandidata - Adnana Terzića. Izetbegović jučer nije odgovarao na naše pozive, a u njegovu uredu kažu kako su priče o odustajanju od kandidature najobičnije medijske glasine.

Terzić također kaže kako ne može i ne želi raspravljati o špekulacijama koje se pojavljuju u medijima. - Znam da ja nemam nikakvog razloga razmišljati o bilo kakvom povlačenju iz utrke. Moja kandidatura je ozbiljna i ona je sad i službena budući da sam dobio barem jednu nominaciju iz općinskih odbora, a sigurno je da će ih biti još. Razmišljam samo o tome kako što bolje elaborirati svoj program i kako na temelju njega dobiti potporu izaslanika na kongresu. U raznim špekulacijama, pričama i podmetanjima ne želim sudjelovati, kaže Terzić.

Sve javno
On ističe kako mu ni izravno niti neizravno nije nuđeno da za određenu protuuslugu odustane od kandidature i podrži nekog drugog kandidata. -I ne očekujem takvo što, jer svi oni koji me poznaju znaju da ja nisam čovjek za takve igre, odgovara Terzić.

Sigurno je da od kandidature neće odustati ni Sulejman Tihić, koji i zbog same činjenice da je već na predsjedničkoj poziciji, ima određenu prednost u odnosu na svoje protukandidate. Da Tihić uopće ne razmišlja o povlačenju, potvrdili su nam njegovi najbliži suradnici, koji uveliko pripremaju završnicu Tihićeve predizborne kampanje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije