Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izdavač Novosti mora supruzi Siniše Kovačića isplatiti 30.000 kuna

Novosti su tužbu odbile smatrajući je neutemeljenom, a tužbu zastarjelom. Isticali su kako se radi o javnoj fotografiji snimljenoj na javnom mjestu i kako je tužiteljičin suprug javna osoba
13. lipnja 2018. u 20:09 11 komentara 3658 prikaza
Siniša i Andrijana Kovačić na promociji novog albuma Mate Bulića u klubu Roko u Zagrebu 2016. godine
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu Martina Ivanković u sporu Andrijane Kovačić, supruge Siniše Kovačića, protiv Srpskog narodnog vijeća, izdavača tjednika Novosti i portala www.portalnovosti.com, danas je donijela nepravomoćnu presudu kojom se nalaže SNV-u da Andrijani Kovačić isplati kaznu od 30 tisuća kuna sa zakonskim zateznim kamatama, prenosi Direktno.hr.

Božidar Alić Poznati glumac Božidar Alić izgubio spor protiv izdavača Novosti

SNV-u je naloženo da Andrijani Kovačić nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 11.330,00 kuna sa zakonskim zateznim kamatama. 

Kovačić je postupak pokrenula zbog teksta novinara Igora Lasića, objavljenog u Novostima, pod naslovom 'Tako to čine štetočine' opremljenog fotografijom tužiteljice "čime su teško i trajno povrijeđeni njeno dostojanstvo, čast i ugled jer se u tim tekstovima, uz koje je objavljena njena fotografija, objavljene informacije s kolima tužiteljica nema nikakve veze niti se s njom mogu dovesti u vezu, a objavljene informacije sadrže vrijeđanje, klevetanje, sramoćenje i omalovažavanje a i sam naslov je negativnog konteksta".

Anto Đapić SPORNI BILTEN Đapić traži pokretanje istrage protiv SNV-a zbog 'zločeste kampanje protiv hrvatskog naroda'

Kovačić je u tužbi između ostalog navela kako je nakon objave fotografija imala niz zdravstvenih tegoba, kako se povukla u sebe,  distancirala od obitelji i prijatelja te poslovnih partnera. Od SNV-a je tražila objavu isprike i uklanjanje predmetne fotografije s internetskog portala, no SNV i Novosti to nisu učinili pa je gospođa Kovačić podigla tužbu.

Novosti su tužbu odbile smatrajući je neutemeljenom, a tužbu zastarjelom. Isticali su kako se radi o javnoj fotografiji snimljenoj na javnom mjestu i kako je tužiteljičin suprug Siniša Kovačić javna osoba.

A-HSP-ovci zapalili Novosti:

Siniša i Andrijana Kovačić na promociji novog albuma Mate Bulića u klubu Roko u Zagrebu 2016. godine
1 / 13
Članovi A-HSP-a ispred sjedišta SNV-a zapalili Novosti
Ivan Ćelić 'Sram vas bilo' HDZ-ov zastupnik objasnio zašto je vikao nakon Pupovčeva govora Mirjana Hrga HRGA TUŽILA NOVOSTI 'U Hrvatskoj je neoprostivo reći da si Hrvatica i katolkinja'
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • stefj:

  Boli Novosti i Pupovca ona stvar. Pa ionako to sve mi plaćamo... Novine koje nemaju veze s kulturom manjina, a financiraju se uglavnom na tom načelu. Sve iz proračuna, sve iz naših džepova...

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  A tko će to u konačnici platiti? Mi..porezni obveznici...Hrvatice i Hrvati

 • Avatar 123456
  123456:

  dokle će ova banditska vlada RH našim novcem financirati ov četničke bljuvotine?