Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izdatke pokušavaju pokriti i klađenjem

08. prosinca 2008. u 17:38 1 prikaza

Predblagdanska groznica kupovanja postupno se osjeća u bjelovarskim trgovinama iz kojih se izlazi sve tanjih novčanika, a prava navala na police još nije nije ni počela.

Spas u kladionici
Kako cijenu bogatog blagdanskog stola pomiriti s neizvjesnošću oko iščekivanja božićnice, ili pak najavljenim crnim prognozama o krizi koja je pred vratima, sve više Bjelovaračana pokušava riješiti - u kladionicama. Za njih 15-ak, koliko je trenutno u gradu, neće biti “zime” jer, po nekim procjenama, broj igrača svakodnevno raste. Među njima je i sve više onih koji su privučeni pričama strastvenih kladitelja o brzoj zaradi tek prije nekoliko dana stupili u svijet koeficijenata, dvoznaka, fikseva...

Marko M.(43) kaže kako se počeo kladiti prije nekoliko dana nadajući se da će dobiti nešto novca kako bi eventualno “pokrio” predblagadanske troškove.

- Plaće u tvrtki su loše i nisam jedini koji se odlučio okušati sreću na kladionici. Znam još nekolicinu prijatelja koji se već godinama klade samo u prosincu - kaže Marko.

Pomalo čudnu logiku izbora dodatne zarade potvrđuju igrači u jednoj kladionici dodajući kako posljednjih dana dolazi sve više “nepoznatih” lica.

Sezona klađenja
- Riječ je o “sezoncima” koji se klade prije godišnjih odmora i posebice božićnih blagdana. Teško je potvrditi s kakvim uspjehom, premda sumnjam kako se za nekoliko dana može uzeti ozbiljniji novac - kaže jedan od kladioničarskih doajena.

Da je kladionca za neke postala “siguran” izvor zarade potvrđuje i primjer 56-godišnjeg Bjelovarčanina koji je podigao kredit za automobil, a rate kani otplaćivati kladioničarskim dobitkom.

Među “sezoncima” je i sve više maloljetnika kojima roditeljski džeparac očito nije dovoljan za izlaske vikendom. Takvih je u bjelovarskim kladionicama najviše krajem tjedna i to bez obzira na jasno istaknuta upozorenja o zabrani klađenja.

“Osmaš” Damir kaže kako se bez problema kladi već tri godine i to da bi imao više novca za izlaske. Novac uplaćuje u vrijeme kada nema ljudi jer su prodavačice tada “manje stroge”.
Vesna Dragojević
Udovica legendarnog Olivera: 'Nitko nas neće pozvati u goste'
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?