Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLAČNO I KIŠOVITO

Upaljen meteoalarm: Izdana upozorenja za gotovo cijelu Hrvatsku

U Rijeku stigla najavljena promjena vremena praćena kišom, vjetrom i grmljavinom
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
18.11.2022.
u 09:10

Lokalno će kiša biti obilna, a na Jadranu i predjelima uz njega i praćena grmljavinom

Danas će prema prognozi DHMZ-a biti oblačno i kišovito. Lokalno će kiša biti obilna, a na Jadranu i predjelima uz njega i praćena grmljavinom. Navečer i u noći očekuje se prestanak oborine i smanjenje naoblake, na sjevernom Jadranu već tijekom popodneva. Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 7 do 13, a na Jadranu između 14 i 19 °C.

DHMZ je izdao žuto upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku. Narančasto upozorenje izdano je za riječku regiju. "Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", stoji u upozorenju.

Foto: DHMZ

Posebno treba biti oprezan jer su moguća i jača grmljavinska nevremena. "Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", također stoji u upozorenju.

"Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježit će pretežno oblačno i kišno vrijeme, mjestimice i uz obilniju oborinu, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Mnogo povoljnije neće biti ni za vikend tijekom kojeg je osim kiše, sa zahladnjenjem potkraj subote te tijekom nedjelje u gorju izgledan i snijeg. Na Jadranu će prevladavati bura, na sjevernom dijelu i jaka, a u subotu na srednjem i južnom još jako jugo i južni vjetar.

U ponedjeljak većinom suho, na Jadranu i sunčano, ali i još hladnije, u unutrašnjosti uz moguć jutarnji mraz, na Jadranu prolazno umjeren sjeverozapadni vjetar. Nove oborine mogle bi nas zahvatiti od utorka, na Jadranu ponovno uz jako jugo.", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Kada smijete uključiti svjetla za maglu, a kada zbog toga možete dobiti kaznu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije