Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednička kandidatkinja

Izborni stožer Kolinde Grabar Kitarović neće biti u HDZ-u

04.07.2014., Osijek - Predsjednistvo HDZ-a odradilo je redovitu sjednicu stranke u hotelu Osijek. Milijan Brkic i Dubravka Suica.
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
05.07.2014.
u 15:37

Stožer za predsjedničke izbore formirat će se sredinom ili krajem kolovoza, doznajemo u vrhu HDZ-a

U Predsjedništvo HDZ-a jučer je kooptiran Ivan Anušić, predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a, a u skorije vrijeme u vrh stranke bit će kooptirano još barem dvoje ljudi i to iz Like i Istre.

U HDZ-u objašnjavaju da je Anušić kooptiran jer ta izborna jedinica nije imala svojeg predstavnika u Predsjedništvu stranke, a iz istog razloga u vrh HDZ-a stići će još Ličanin i Istranin. Predsjedništvo jučer nije donijelo neke posebne odluke, analiziralo je protekle europske izbore, počelo je pripreme za predsjedničke, ali još nije bilo govora o izbornom stožeru njihove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović. Taj će stožer biti imenovan sredinom ili krajem kolovoza, a sjedište stožera neće biti u središnjici HDZ-a nego na nekoj drugoj lokaciji, doznajemo u vrhu stranke. Upravo oko tog stožera mediji su nagađali da je zaiskrilo između šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i njegova prvog suradnika Milijana Brkića Vase.

– Bili smo sada tu iza ćoška, potukli se malo – odgovorio je ironično čelnik HDZ-a Karamarko na te špekulacije i nazvao ih najobičnijim glupostima koje nalikuju meksičkoj sapunici. Nastavio je da je HDZ čvršći i jači nego li je ikad dosad bio, a da se podmetanjima želi samo dezavuirati stranku.

– O tome svjedoče naše tri pobjede u godinu dana, a svjedočit će i dvije u idućoj – poručio je uoči Predsjedništva i Nacionalnog vijeća u Osijeku. Zadovoljan izborima u Vukovaru, stranački se vrh složio da se neće "petljati" kolegama na terenu u sklapanje daljnjih sporazuma. U Vukovaru planiraju isključivo raditi na gospodarstvu.

>> Kolinda Grabar Kitarović i službeno predsjednička kandidatkinja HDZ-a

Komentara 8

Avatar bosanac1951
bosanac1951
17:30 05.07.2014.

Dragi moj hrvatski narode....evo ovako..... vrlo lako će biti na glasovanju za predsjedicu/ka države.... Kada vidite gdje piše Kolinda Grabar Kitarović TO zaokružite.....A muke ti ježeve.....

KA
kafka
14:14 06.07.2014.

Gospođa Kolinda G. K. za pobjedu mora imati dobru podršku i nestranački orijentiranih građana kao i onih koji su naklonjeni drugim strankama. Mora se pokazati kao sposoban lider Hrvatske a ne kao visokopozicionirana produžena ruka vlastite stranke. Takav stav je vodi sigurno do uspjeha.

FL
florenz769
07:44 06.07.2014.

Da je g. KARAMARKU, izbori uopće ne bi bili potrebni. HDZ je već pobijedio. Samo jadna Hrvatska. Mi još uvijek "proživljavamo" njihove dvije prošle pobjede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije