Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izborni inženjering Vladimira Šeksa u Valpovu?

Brzinom munje proširila se informacija da je zapravo riječ o izbornom inženjeringu u čijoj pozadini stoje, tvrde pojedini hadezeovci, Tomislav Ivić te Vladimir Šeks.
29. siječnja 2012. u 09:00 51 komentara 50 prikaza
HDZ
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

U subotu je raspušten gradski odbor HDZ-a u Valpovu na čelu s Jozom Piškorjancem. Tome su prethodile pisane ostavke sedam članova ogranka, među kojima su i donedavni ministar Tomislav Ivić, bivša saborska zastupnica Nevenka Majdenić i valpovački gradonačelnik Leon Žulj.

– Razlog raspuštanju su trajno narušeni međuljudski odnosi. Ostavke smo dali nezadovoljni radom predsjednika Piškorjanca – obrazložio je Ivić zašto je osječko-baranjski HDZ, kojemu je na čelu, raspustio ogranak. Povjerenik je Goran Ivanović - Lac.

No, brzinom munje kuloarima se proširila informacija da je zapravo riječ o izbornom inženjeringu u čijoj pozadini stoje, tvrde pojedini hadezeovci, upravo Ivić te Vladimir Šeks.

– To je pravi izborni inženjering! Cilj je maknuti ljude koji nisu skloni Jadranki Kosor, kako bi se osiguralo što više podobnih zastupnika za izbor predsjednika HDZ-a na saboru stranke. Ovo se nije događalo ni u doba Branimira Glavaša! – priča naš izvor iz HDZ-a. Valpovčani su, dodaje, neskloni i svom sugrađaninu Iviću. Atmosfera je na subotnjoj sjednici županijskog HDZ-a, nastavlja, bila žučna i na rubu incidenta.

– Raspuštanje ogranka čak nije ni bilo najavljeno kao točka dnevnog reda – tvrdi isti izvor.

– To nema veze ni sa čime! Nije uopće riječ o tome komu je tko sklon, nego o unutarnjim problemima, oni su jedini razlog – tvrdi, pak, Ivić. Isto nam je kazao i Josip Salapić, kojeg su stranačke kolege također prozvali za izborni inženjering. Piškorjanac nam se nije javljao, no neslužbeno doznajemo da će se žaliti na odluku.

vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • -obrisani-:

    Kako su vladali Hrvatskom tako vladaju i HDZ-om.

  • cro.army:

    Vidjeli smo demokraciju na djelu i u SDP-u.. Ima li razlike? Ima samo za zadojene komuniste

  • -obrisani-:

    ha ha ha ha ......čujem da ..uvoze....šleper.....selotejpa....