Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOTPUNI REZULTATI

Kandidat srpskih političkih stranaka pobijedio u Srebrenici, SDA i Dodikov SNSD osvojili najviše načelničkih mjesta

izbori bih
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
03.10.2016.
u 07:26

Prema trenutnim rezultatima, novi načelnik Srebrenice je Mladen Grujičić, zajednički kandidat srpskih političkih stranaka.

Prema prvim preliminarnim i nepotpunim rezultatima koalicija SDA/SBB te SNSD su osvojili najveći broj načelničkih i gradonačelničkih pozicija u BiH.

Tako će SDA/SBB prema sadašnjim projekcijama osvojiti ukupno 33 načelničke pozicije što je za 12 mjesta manje u odnosu na rezultat SDA i SBB 2012. godine, javlja Klix.

Pobjeda Nedžada Ajnadžića u Općini Centar u Sarajevu svakako je najveći uspjeh SDA, a izgubili su načelničke pozicije u Zenici, Bihaću, Visokom, Lukavcu, Varešu, Zavidovićima, Bužimu, Vitezu, Maglaju i Kalesiji. 

SDP je nakon brodoloma na Općim izborima 2014. stabilizirao biračko tijelo i zabilježio blagi rast. Prema sadašnjim rezultatima načelničke pozicije SDP je zadržao u Tuzli, Gradačcu, Gračanici, Ključu i Bosanskoj Krupi.

SDP je stabilizirao biračko tijelo i zabilježio blagi rast. Prema sadašnjim rezultatima zadržali su u Tuzli, Gradačcu, Gračanici, Ključu i Bosanskoj Krupi.

SDP BiH osvojio je i načelničke pozicije u Maglaju, Živinicama i Lukavcu te je u Bužimu podržao kandidata koji je pobijedio. 

HDZ BiH je načelničke pozicije osvojio u Neumu, Kiseljaku, Širokom Brijegu, Tomislavgradu, Vitezu, Orašju, Čitluku, Odžaku, Varešu, Žepču, Livnu, Usori, Ljubuškom, Posušju, Grudama i Vitezu.

U RS-u je koalicija SNSD-a i DNS-a apsolutni pobjednik. Igor Radojčić pobijedio je u Banjoj Luci, a SNSD je osvojio i Trebinje, dok je DNS zadržao Prijedor. SNSD će najvjerojatnije imati 33 načelničke pozicije i prema tom parametru bit će najjača stranka u BiH zajedno sa koalicijom SDA i SBB.

Konačni rezultati za Srebrenicu bit će poznati tek nakon obrade glasova koji će pristići poštom kao i nakon brojanja osoba koje su glasala u odsustvu. Prema trenutnim rezultatima, novi načelnik je Mladen Grujičić, zajednički kandidat srpskih političkih stranaka. 

>> Pobjeda SNSD-a u Srebrenici, Tuzla ostaje 'crvena'

>> Lokalni izbori u BiH: Do 11 sati glasovalo 16 posto birača

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije