Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Za četiri godine hrvatski građani će živjeti kao u Zagrebu, a za osam kao u Švicarskoj'

Milanović je dokazano nesposoban, a Plenković je nedokazano sposoban, kaže Bandić
11. kolovoza 2016. u 19:30 98 komentara 1354 prikaza
Milan Bandić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

– Za četiri godine hrvatski građani će živjeti kao u Zagrebu, a za osam kao u Švicarskoj. Ako to žele, neka glasaju za Milana Bandića – rekao je Milan Bandić gostujući danas na RTL-u.

Bandić je rekao da ne zna zbog čega se imaju sučeljavati čelnici SDP-a, odnosno HDZ-a, Zoran Milanović i Andrej Plenković.

Ćiro Blažević Ćiro Blažević: 'HDZ će pobijediti, ali Bandić bi bio bolji premijer od Plenkovića. Kod njega nitko ne bi bio gladan' bandić 'ekskluziva' Bandić počeo kampanju proglasom i plakatima

– Milanović je dokazano nesposoban, a Plenković je nedokazano sposoban, nemaju se oko čega sučeljavati. SDP i HDZ su doveli Hrvatsku na gospodarska koljena. Ona je opustošena, iseljena, treba skinuti rukavice i reći građanima golu istinu – rekao je Bandić.

Na pitanje hoće li u Vladi biti Radimir Čačić, zagrebački gradonačelnik odgovorio je da nisu nikome ništa obećali.

– Bit će tu i kolega Kojić, šef financija, Ljubo Jurčić ministar gospodarstva, a Čačić će voditi ono što najbolje zna, komunalnu infrastrukturu i javne radove – rekao je Bandić.

>> Bandić: II. svjetski rat je završio, isprika onima koji to znaju

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar franccerac
  franccerac:

  Statistički podaci po županijama pokazuju da se trećina gospodarskih aktivnosti u Hrvatskoj odvija u Zagrebu, čiji je BDP u 2014. godini iznosio 111,3 milijarde kuna ili 15 milijardi eura, što je u ukupnom hrvatskom BDP-u udio od 33,4 posto. Po ... prikaži još! podacima DZS-a, BDP po stanovniku za Zagreb u 2014. je iznosio 18.506 eura, što je 79,7 posto iznad državnog prosjeka. Zagrebov udio u bdp-u Hrvatske je 2009. iznoso 29 posto i kao što vidimo Zagreb je u ovoj krizi postao još bogatiji grad. Zagreb ima visoku zaposlenost, nisku nezaposlenost. 2000. Zagreb je bio na 8000 eura po glavi stanovnika kao i Istra, a Istra je danas na 12 tisuća eura, Zagreb se zadnjih 15 godina ubrzano razvio i zato Zagreb ima besplatne udžbenike, većina roditelja vrtiće plaća 150 kn, prosjek u ostatku Hrvatske je 600 do 800 kn, Zagreb ima i dodatak za umirovljenike i rodilje itd. Zagreb je najbogatiji grad u regiji. Idemo usporediti Zagreb i Beograd, Zagreb ima duplo manje stanovnika od Beograda, a duplo veći proračun, prosječna plaća u Zagrebu iznosi 900€, u Beogradu 450€, u Zagrebu od 790 tisuća stanovnika radi oko 410 tisuća ljudi, u Beogradu od 1,600,000 stanovnika radi 670 tisuća ljudi. U Zagrebu polovica stanovništva radi, nezaposlenih je svega 29 tisuća prema zadnjim podacima, odnosno 6 do 7 posto, u Beogradu je nezaposlenih 159 tisuća. Zagreb je najbogatiji grad u regiji s BDP-om po glavi stanovnika 18500eura. BDP po glavi stanovnika u Beogradu iznosu 7339€, toliki BDP po glavi stanovnika Zagreb je imao 1997. godine.

 • 777CRO:

  Bandicu ... Kako samo moze Hrvatska osoba da izjavi da će praviti spomenike partizanima , antifašistima tj četnicima kako da ti vjerujemo ?

 • Avatar liquidsky
  liquidsky:

  Bandić kao da se obraća primatima a ne građanima Hrvatske. Da, Hrvatska bi za 4 godine zaista mogla biti kao Zagreb - premrežena Bandićevom kriminalnom hobotnicom, pod Bandićevom totalitarističkom vladavinom u kojoj se narod uvjerava kako se sve čini za ... prikaži još! njegovo dobro, i to njegovim novcem. Veću političku prijevaru ne bi bili sposobni producirati ni SDP i HDZ zajedno, uključivši sve svoje parazitske stranke. Švicarskoj bismo mogli biti slični samo ako odmah svi započnemo učiti talijanski, francuski i njemački, osim ako Bandić ne misli po Hrvatskoj graditi betonske replike švicarskih Alpa. Za naš novac.