Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Milanović:
Povratak na članak

'Izbor predsjednika Vrhovnog suda nije Plenkovićev posao. Ne treba prtljati i izmišljati zakone'

Učinit ću sve da tijekom ovog mjeseca možemo razgovarati o kandidatkinji ili kandidatu. Predsjednica ili predsjednik Vrhovnog suda može malo, ali ja želim malo u akciji , rekao je predsjednik

Komentari 40

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
15:57 02.03.2021.

Trebao bi se već jednom upristojiti i kulturno pričati.Mogao je jednostavno reći: Premije nema potrebe bilo što raditi oko izbora Vrhovnog suca. A njihov(moj izbor nije) samo vrijeđa, bez imalo srama.

VL
PP
plavac plavi
18:06 02.03.2021.

Jedna riječ ga najbolje opisuje-DERAN!!

VL
Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
16:25 02.03.2021.

Sad slušam Milanovića i stvarno taj nije normalan. Tvrdi ludonja da nije ustavno što Ustavni sud kaže već on " i toga ću se držati, prisegnuo sam na obranu ustavnog poretka". Ajme nama "Ustav to sam ja".

VL
KO
Kološanin
17:27 02.03.2021.

Predsjednik se sjetio da je zakon neustavan tek nakon što je završio javni poziv kandidatima za predsjednika VS, raspisana po tom istom zakonu. Time je omalovažio kandidate koji su se javili na javni poziv, zbog čega je gospođa Horvat i povukla kandidaturu. Poznajući predsjednikove rane radove, Milanović čeka da njegov kandidat ispuni još sitno staža kako bi ispunio minimalne formalne uvjete za predsjednika VS. Identično je postupio s izborom pučke pravobraniteljice 2013. Po prvom javnom pozivu nije izabran niti jedan kandidat, a na ponovljenom je odabrana Lora Vidović koja je do drugog poziva uspjela skupiti potrebnih 15 godina i 15 dana radnog staža.

VL
MK
MKinkognito60
19:03 02.03.2021.

Tako je Henerik VIII tumačio bibliju pa mu je žena ostala bez glave, misli li i on nekoga obglavit.

VL
RO
roland
15:52 02.03.2021.

Predsjednik Vrhovnog suda je najosjetljivije političko pitanje! Tko kontrolira predsjednika VSRH kontrolira život i smrt - doslovce! Tko može garantirati da Petar neće osloboditi Iveka svih preostalih postupaka, ili da će Marica svaku presudu Iveku potvrdti. A Ivek je već 10 godina u zatvoru i vršnjak je Mikiju koji je prije 3 dana preminuo. Dakle, o predsjedniku VSRH Iveku ovisi život!

VL
KA
karlodrago
20:20 02.03.2021.

Zoki se danas otisnuo u jedno mjesto gdje ga neće isfućkati u Istru na obilježavanje sto godina Labinskih rudara jer tu je srp i čekić a u Pakrac na obilježavanje početka domovinskog rata boji se doći jer tu je Hrvatskaa šahovnica koja mu baš nije posebno draga.

VL
Avatar Marko
Marko
17:56 02.03.2021.

U čemu je problem da se Milanovićev kandidat kandidira i onda ga Milanović "izabere"?Zašto mora biti bez natječaja?

VL
AT
ATG
16:28 02.03.2021.

"Država - to sam ja" ili "Ustav - to sam ja" u Zokinoj izvedbi. Nije dobro čuo u školi.

VL
MA
marie18
21:28 02.03.2021.

imas podrsku najmanje pedest posto od naroda i ne popustaj kad si u pravu

VL
PE
peronja
16:14 02.03.2021.

jednostavno je, Ustav je vrhovni zakon, ali provođenje Ustava regulirano je, u mnogim slučajevima, zakonom. A tko krši zakon, snosi posljedice. Ne poštivanje zakona može rezultiratii opozivom Predsjednika, ali on to zna i zna da su plenkijevi koalicijski partneri njegovi (zokini) i uz sdpeovce i ove lijeve ostale nema šanse da do opoziva dođe. zato se zoka igra i hebe plenkija u mali mozak, to su ti igrači iz Trnja. i kockica je u trnju.

VL
DU
Deleted user
11:48 04.03.2021.

Đuro Sessa je kao dugogodišnji predsjednik udruge sudaca stvorio takvu strukturu zbog koje bilo koja druga kandidatura za predsjednika Vrhovnog suda RH osim njegove nema nikakve šanse. Sessa za plaće sudaca godinama kroz udrugu nije napravio ništa samo je pazio da se kroz DSV kadroviraju njegovi poslušni kadrovi. Pogledajte samo način izbora sudaca i sve je jasno, a jasno je i zašto godinama traju postupci zbog kojih čak i sam Veleposlanik SAD-a naivno savjetuje da se zakazuju ročišta jedno za drugim. Kakv smijeh. Pa, kad bi se tako postupalo onda predmet nikada ne bi pao u zastaru. Ovakva odluka Predsjednika države je jedina pravilna i moguća da se odreže glava takvom nakaradnom sustavu koji godinama pogoduje pajdosima i zemljacima, jer se uopće ne boje hrvatskog pravosuđa.

VL
Avatar Zoran Kociper
Zoran Kociper
17:21 02.03.2021.

Zoran Kociper De mortuis nil nisi bene; de vivis nil nisi verum .., nisam prvi koji ću malo prekroijiti ovu staru latinsku u : o mrtvima i živima ništa do istine. Predsjednik Milanović je odlukom da ne dođe na pogrebb Bandića zapravo pokazao političku zrelost , mudrost državnika i otklon od licemjreja koje je odlika hrvatskih političkih trolova . Naime, Bandić je sinonim korupcije , nepotizma,kriminala itd ,a ova kao sućut i kao humanost i empatija zbog njegove smrti, a što upravo iskače iz svakog novinskog članka i tv izvješća nije ništa do hipokrizije . Oni koji se pozivaju na nekakvu humanu osjećajnost i poštivanje pravila ponašanja zbog smrti gradonačelnika kako do jučer su pljuvali po njemu , a tako će ga i nakon sprovoda, u izbornoj kampanji pljuvati . Milanović je pokazao što znači karakter: biti na sprovodu čovjeka koji je bio sve samo ne pošten znači šutke prijeći preko svega zla koje se događalo i događa u Zagrebu posljednjih dva desetljeća . Jer na sprovodu će se,izuzev obitelji, naći spomenuti licemjeri i prvenstveno svi koji su na bilo koji način bili na platnoj listi Bandića ili su s njim imali dilove . Tako je to . O mrtvima također istina jer to što je netko mrtav jest tužna i bolna ćinjenica,ali ne amnestira pokojnika od kriminala koji je činio za života . Točka .A što se tiče VS : Ustav je iznad svakog zakona . Točka.

VL
DA
DarthVader
20:49 02.03.2021.

Pod hitno izbore i ovog kvazi presidenta maknuti s Pantovcaka. Sramoti nas.

VL
GU
General_U
16:07 02.03.2021.

Opet loša roba za konjokradicu iz Livna.

VL
AN
ante7
17:24 02.03.2021.

Nedaj se Zoki. Vladika bi kontrolirao i vrhovni sud.

VL
LL
lijepa_li si
17:14 02.03.2021.

u zadnje vrijeme gospodin predsjednik je gađao u sridu, znaju to drukeri, falangisti, kvazi književnici, tzv udrugaši, polukurtunjaci. kod izbora predsjednika VS nije u pravu dok je na snazi postojeći zakon.

VL
BA
banini
18:19 02.03.2021.

Deri Zoki do daske ! Neka portal majstori seru što hoće ti samo ožeži. Opozvati te ne mogu, jer da te i opozovu bila bi revolucija !

VL
Avatar madcap
madcap
17:15 02.03.2021.

U pravu je. A Plenković sve više podsjeća na Kolakušića. Uz posao premijera, taj bi radio i posao Predsjednika RH i ministra VP, ali tamo gdje bi ga moglo opeći poput ove neodgovorne igre oko korona-mjera ili za potres na Baniji, prebacuje odgovornost sa sebe na stožere, komisije itd

VL
DU
Deleted user
16:11 02.03.2021.

Bravo predsjedniće. Svaka ti je na mjestu!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.