Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recite svoje mišljenje

Izbjeglička kriza na pragu Hrvatske: Jesmo li spremni i kako je riješiti?

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
26.08.2015.
u 08:44

U ovoj VL Inicijativi pitamo vas kako se Hrvatska treba postaviti u slučaju da izbjeglički val skrene u našu državu

Izbjeglička kriza na vratima je Hrvatske. Tisuće ljudi koji su pobjegli iz ratom zahvaćenih država slijeva se u potrazi za boljim životom prema Europskoj uniji, a mnogi od njih koriste takozvanu balkansku rutu.

U najnovijoj VL Inicijativi pitamo vas kako bi Hrvatska trebala riješiti problem dolaska izbjeglica, ako se oni iz Srbije odluče krenuti put naše države. Zasad izbjeglicama Hrvatska nije zanimljiva, nego se radije iz Srbije odlučuju odmah krenuti prema Mađarskoj koja je u schengenskoj zoni i nakon što uđu u nju, izbjeglice više nemaju granica na putu prema željenim državama zapadne Europe.

Jesmo li spremni za prihvat izbjeglica?

Ako bi se odlučili krenuti preko Hrvatske, tada bi iz nje morali prijeći još jednu granicu, ili onu sa Slovenijom ili Mađarskom, kako bi se dokopali schengenske zone i slobodnog prolaska iz države u državu. Vlada nas uvjerava da je spremna za prihvat većeg broja izbjeglica te tvrde kako nećemo gledati mučne scene, kao one iz Makedonije, gdje su se vlasti silom pokušale obračunati s ljudima koji samo traže bolji i sigurniji život u Europskoj uniji.

U ovoj VL Inicijativi pitamo vas kako se Hrvatska treba postaviti u slučaju da izbjeglički val skrene u našu državu i smatrate li da smo, kako tvrdi Vlada, spremni za prihvat većeg broja ljudi. Je li Europska unija podbacila u reakciji na veliki val izbjeglica iz Sirije i Iraka koje dolaze na njihove granice? Treba li Europa hitno donijeti zajedničku strategiju u rješavanju tog problema i kakav stav u EU treba zauzeti Hrvatska.

U drugom dijelu VL Inicijative objavit ćemo reakcije hrvatskih političara na pitanje kako bi oni riješili izbjegličku krizu, a u trećem vaše najzanimljivije komentare na ovu temu. Sudjelujte u raspravama i u našim drugim VL Inicijativama.

>>Profil izbjeglice: ima 19-54 godine, ženu, djecu i osnovnu školu

>>Obrana Schengena: EK za ciljane policijske kontrole

Komentara 39

OK
okus
09:13 26.08.2015.

Ogradu sa strujom. Odbijaju hranu crvenog kriza jer je kriz logo. Index- jucer pogledajte si Video.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
09:07 26.08.2015.

sagradit ogradu,minsko polje i to je to!a,na moru kupit migrante i vraćat ih u Arabiju!

SO
Somelier
09:40 26.08.2015.

Ako pratite vidjeti će te da su oko 75% mladiči t.j potencijalni teroristi. Večina pa čak i djeca barataju engleskim jezikom a imaju novac kako kažu za plačanje krijumčarima od 6 do 11 tisuća eura. Ne će primati hranu od organizacija crvenoga križa a što već upučuje na ekstremizam. Zato treba mladiće i sumnjive djevojke izdvojiti i držati ih pod posebnom kontrolom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije