Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMATRAJU DA JE KAZNA PREBLAGA

Izazvao prometnu s poginulom osobom i dobio 18 mjeseci zatvora, Državno odvjetništvo podnijelo žalbu

očevid
Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
29.06.2022.
u 20:28

Došlo je do sudara u kojem je 34-godišnjak zadobio mnogobrojne teške ozljede od kojih je istog dana preminuo u bolnici

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu zbog visine kazne iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu, kojom je optuženi 23-godišnjak proglašen krivim zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i osuđen na godinu dana i šest mjeseci zatvora.

Proglašen je krivim jer je 18. veljače 2021. na cesti kod Varaždina, upravljajući osobnim automobilom marke BMW, unatoč nailasku na oštar lijevi zavoj i bitno smanjenoj vidljivosti zbog magle počeo pretjecati drugo vozilo brzinom većom od 86 kilometara na sat i prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišao osobni automobil kojim je pravilno upravljao 34-godišnjak. Došlo je do sudara u kojem je 34-godišnjak zadobio mnogobrojne teške ozljede od kojih je istog dana preminuo u bolnici

Državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna preblaga i neprimjerena težini počinjenog kaznenog djela čija je posljedica smrt mlade osobe koja je potpuno pravilno upravljala automobilom, te je neprimjerena grubom kršenju prometnih propisa u vožnji okrivljenika.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:00 01.07.2022.

Vrlo loše sročen naslov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije