Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi sveti

Izaslanstva MORH-a i OSRH obilježila blagdan Svih svetih

Obilježen blagdan Svih svetih
Foto: J. Kopi/MORH
31.10.2018.
u 10:32

"Odali smo počast ljudima koji su zaslužni za stvaranje Hrvatske vojske s hrvatskim braniteljima. Hvala im za današnji mir i slobodu", poručuje Krstičević

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u srijedu, 31. listopada 2018. na gradskim grobljima diljem Hrvatske obilježen je blagdan Svih svetih.

Na Gradskom groblju Mirogoj u ime Republike Hrvatske vijence je položila izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske Renata Margaretić Urlić, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH viceadmiral Robert Hranj, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić s izaslanstvima.

Položeni su kod Spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli", Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, središnjeg križa Gradskog groblja Mirogoj i na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Također, ministar obrane Damir Krstičević s izaslanstvom MORH-a i Oružanih snaga RH, položio je vijenac na grobu ratnog ministra Gojka Šuška, stožernog generala Petra Stipetića, stožernog generala Zvonimira Červenka, stožernog generala Martina Špegelja, generala zbora Imre Agotića, general-bojnika Gordana Čačića i stožernog brigadira Rudolfa Perešina.

"Odali smo počast ljudima koji su zaslužni za stvaranje Hrvatske vojske s hrvatskim braniteljima pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Ostavili su nam u naslijeđe Hrvatsku vojsku, a naša je zadaća da odgovornim radom stvaramo jaku i sposobnu vojsku i da bude uvijek u funkciji mira i sigurnosti u Republici Hrvatskoj, što ona uistinu i je", poručio je ministar obrane.

Isto tako, u svim županijskim središtima i Gradu Zagrebu izaslanstva Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH, položit će se vijenci kod središnjeg spomen-obilježja u alejama poginulih hrvatskih branitelja i na središnjim grobljima u sjedištima svih županija i to na Gradskom groblju Miroševac u Zagrebu, Gradskom groblju Lovrinac u Splitu i groblju hrvatskih branitelja na Lovrincu, Gradskom groblju u Karlovcu, Gradskom groblju u Osijeku i Spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu slobode, Gradskom groblju u Šibeniku, Gradskom groblju u Puli, Gradskom groblju u Dubrovniku, Gradskom groblju u Rijeci te Gradskom groblju u Varaždinu.

Izaslanstva Hrvatske vojske i Ministarstva obrane položit će vijence i zapaliti svijeće na grobu stožernog generala Janka Bobetka na Gradskom groblju u Sisku te na grobovima ministara obrane Branka Vukelića na mjesnom groblju Vukmanički Cerovac i Šime Đodana na Gradskom groblju Boninovo u Dubrovniku.

Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje održat će se na Dušni dan u petak, 2. studenog 2018. u Zagrebu u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu s početkom u 10.30 sati. Misu će predvoditi vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan nakon čega će izaslanstva položiti vijenac i zapaliti svijeće ispred spomen obilježja "Sveta Mati Slobode".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije