Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HBK

Izađite na izbore na dobro naraštaja koji dolaze

Hrvatska biskupska konferencija
Foto: Igor Soban/PIXSELL
23.05.2019.
u 00:06

Komisija Iustitia et Pax Hrvatske biskupske konferencije pozvala je sve birače da izađu na izbore za Europski parlament u nedjelju 26. svibnja

Hrvatski biskupi pozvali su jučer, preko Komisije Iustitia et Pax (Pravda i mir), birače u Hrvatskoj da „u sljedećih nekoliko dana psihički pripreme“ (kako je rekao član Iustitie dr. Nenad Hlača) za izbore za Europski parlament, a uputili su i posebnu izjavu svojim vjernicima, kršćanima u Hrvatskoj i svim ostalim građanima da se „vodeći računa o okolnostima vremena i teškoćama koje nosi budućnost, a svjesni svoje građanske dužnosti izbora hrvatskih narodnih zastupnika za Europski parlament, informiraju o programima kandidata te sudjeluju na tim izborima na dobro domovine i Europe, kao i svijeta – za naraštaje koji dolaze.“

„Na izborima za EP ćemo i mi, kao punopravna članica EU izaći i drugi put birati svoje europarlamentarce. Držimo da je to prigoda da se oglasimo, jer želimo vjernike pozvati na odgovornost, ne ulazeći u njihove savjesti i slobodu njihova izbora potaknuti ih da izađu na ove izbore”, rekao je predstavljajući tu izjavu mons.

Vladimir Dugalić, tajnik Iustitie, dodavši kako “vjera ima društvenu dimenziju i nije samo privatna stvar pojedinca.” “Izbori za Europski parlament pripadaju u tu kategoriju. Naši predstavnici ulaze u tijelo koje je zakonotvorno i koje utječe na naš život u Hrvatskoj”, rekao je mons. Dugalić, a biskupi u svojoj izjavi poručuju da su danas potrebna dva odlučna zaokreta tj. da „europska načela socijalne tržišne ekonomije, socijalnog dijaloga, kao i stupa socijalnih prava moraju postati, na dugu stazu, kamenom temeljcem EU, koji se može ostvariti politikom uzajamnosti/solidarnosti, konvergencije i napretka“.     

Ksenija Vržina, Vuksanova braniteljica obznaila da je potvrđena optužnica Mamiću

Komentara 6

Avatar alexandarkeller
alexandarkeller
06:45 23.05.2019.

Izađite na izbore i potrgajte svoj listić,a za dobro naraštaja koji dolaze pinklec na leđa,pa pravac Zapad,Sjever...a uskoro će i Istok biti bolji od nas...ako već nije.

Avatar Tračalo
Tračalo
02:20 23.05.2019.

Kmetovi na koljena i budite bogobojazni.

JU
junkerovkaputzapovlačenje
07:16 23.05.2019.

potjerajte vi iz prvih redova likove koji potkuplju zastupnike,koji u petak dignu ruku za zakone koji ljude ostavljaju bez egzstecije,subotu provedu žderuć,ločuć i orgijajuć a u nedjelju su na ,,domjenku,, s župnicima ,biskupima.....ili vi ,,ne znâte,, tko je potkupio sauchu,mišia,kibolu,polovanca,ćorića...ne znate dâ se pâk treći put razvodi,da janica ima bebu nema supruga, ne znate ništa o luciću,brkiću,tomaševiću....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije