Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plaća 1000 eura

Iz Republike Srpske na Jadran stiže između 2500 i 3000 sezonskih radnika

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
17.02.2018.
u 15:52

Turističke kompanije iz Hrvatske već su bile u Banja Luci i obavili su razgovore s kandidatima koji su se prijavili za sezonski rad na Jadranu.

Ovo ljeto u kafićima, hotelima i restoranima na Jadranu radit će između 2500 i 3000 sezonskih radnika iz Republike Srpske i najniža plaća će im biti  tisuću eura.

 

Kako piše banjalučki Glas Srpske, hrvatski ugostitelji su ove godine u potragu za sezonskim radnicima krenuli puno prije početka
turističke sezone kako im se ne bi ponovila situacija od prošle godine kad su imali problema s brojem sezonskih radnika. Ove navode potvrđuju i brojni oglasi po društvenim mrežama te oglas jedne turističke tvrtke koja je već bila u Banja Luci i tražili su radnike te im nudili najmanju plaću od 1000 eura.

Ovaj portal donosi i priču 50-godišnje Jelene M. iz Banja Luke koja je bila na sastanku s predstavnicima turističke kompanije iz Hrvatske i koji su joj se  obećali javiti u roku deset dana. 

Predsjednik Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma u Banja luci, Željko Tatić kaže da mu se obratilo desetak poslodavaca iz Hrvatske, koji uz dobru dnevnicu, sezoncima nude besplatan smještaj i hranu.

Tatić kaže kako poslodavci u Hrvatskoj sezonske radnike prijavljuju i plaćaju im zdravstveno osiguranje, a da bi se netko iz Republike Srpske zaposlio u  Hrvatskoj tijekom turističke sezone dovoljno je imati kopiju putovnice, životopis i potvrdu o nekažnjavanju. 

Komentara 188

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
16:21 17.02.2018.

Banjalučki korpus.

Avatar rubinet
rubinet
19:28 17.02.2018.

hoće li ploče s imenima konoba i jelovnikom biti dvojezične..na latinici i ćirilici?

SK
Skviki
21:17 17.02.2018.

Najmanje 1000€ plus smještaj i hrana, da su ti glupani hrvatskim sezonskim radnicima tolko plaćali, imali bi dovoljno radne snage. Svima nama je poznato šta su radili našim ljudima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije