Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu je našli

Iz Pretorijskog ZOO-a pobjegla najotrovnija zmija na svijetu

Zmija
Patrik Macek/PIXSELL
19.03.2013.
u 12:15

Djelatnici ZOO-a pretpostavljaju da je zmija najvjerojatnije pronašla mjesto za hibernaciju i da nije došla među ljude te građanima poručuju da nema mjesta panici.

Jedna od najotrovnijih zmija svieta, velika crna mamba, pobjegla je iz svog kaveza u zoološkom vrtu u južnoafričkoj Pretoriji i uprkos opsežnoj dvodnevnoj potrazi još uvijek nije locirana. Nakon što su djelatnici zoološkog vrta primjetili da im jedna "stanarka" nedostaje, odmah su alarmirali sve gradske službe, javlja IOL News.

Djelatnici ZOO-a pretpostavljaju da je zmija najvjerojatnije pronašla mjesto za hibernaciju i da nije došla među ljude te građanima poručuju da nema mjesta panici.

Crna mamba može narasti i do četiri metra, a ljude napada samo ako se oosjeti ugroženom. No, ako ugrize, čovjeku gotovo nema spasa ako odmah ne dobije medicinsku pomoć.

>>U Zagreb iz Beograda stigle najotrovnije zmije na svijetu

Komentara 5

HR
hrvatin
12:38 19.03.2013.

Najotrovnija zmija na svijetu je australijski taipan.Jedan ugriz ima otrova za ubiti 100 odraslih ljudi ili cak 250 tisuca miseva.Mamba spada u sam vrh po otrovnosti.

OB
-obrisani-
12:49 19.03.2013.

19.03.2013. u 12:38h hrvatin je napisao/la: +++++++++++++ Točno i to pustinjski taipan jer postoji i drugi taipan,koji je isto nešto manje otrovan,ali zato i vrlo agresivan,za razliku od pustinjskog ,koji živi na terenu gdje nema ljudi..Mamba je opasna jer je najbrža među zmijama i napada tako da se podigne na visinu preko 1m kad napada npr. čovjeka i grize munjevito nekoliko puta ,ispuštajući pri tom veliku količinu otrova jer se radi o velikoj zmiji.

ER
EUGEN ROMMEL
15:16 19.03.2013.

što je sa burzama?? jel skočila cijena nafte? što je sa kamatama na kredite, hoće li rasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije