Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26 godina zatvora

Iz osvete ispalio 16 hitaca u susjeda, zatukao ga i zapalio

ivan kokeza
Pixsell
12.04.2010.
u 17:55

Vrhovni sud i u trećem stupnju potvrdio osudu Ivana Kokeze. Odbijena je kvalifikacija o “običnom” ubojstvu na kojoj je inzistirala obrana jer je pripremio i bešćutno izvršio ubojstvo iz osvete.

Ivan Kokeza (41) pravomoćno je osuđen na 26 godina zatvora jer je iz bezobzirne osvete ubio susjeda i daljnjeg rođaka Mirka Boku (56) u Ogorju Gornjem kraj Solina u svibnju 2008. godine te za posjedovanje oružja.

Vrhovni je sud i u trećem stupnju odbio njegovu žalbu u kojoj se inzistiralo na kvalifikaciji o običnom ubojstvu jer je hladnokrvno pripremio i bešćutno izvršio ubojstvo iz osvete prema čovjeku s kojim nije bio u sukobu on, već njegov brat kojeg je Boko 2003. ranio nožem.

Kokeza je pod okriljem mraka sačekao Boku kad se dovezao kući te iz blizine u njega ispalio 16 hitaca iz automata. Zatim ga je izvadio iz vozila, odvukao dvadesetak metara, izudarao čekićem po tjemenu, polio benzinom i zapalio. Zapalio mu je i automobil te još ispalio rafal na kuću žrtve.

Svome bratu poslije je rekao: „Sredio sam ga, ubio sam ga, dobio je svoje!“ Time je, prema mišljenju psihijatra, izrazio olakšanje zbog "uklonjenog zla“ uz potpunu odsutnost kajanja. Na kraju, pobjegavši u šumu, tek ga je brat, strpljivo i uporno, uspio nagovoriti da se preda.

To je bio epilog višegodišnjeg sukoba dviju obitelji oko zemljišta na kojem je bilo parkiralište. Optuženi Ivan Kokeza branio se da ga je Boko iritirao pogledom, dobacivanjem i slično.

Ali i optuženikov brat i majka, kao i žrtvin brat posvjedočili su da optuženik i žrtva nikad nisu bili u sukobu te da zbog nesnošljivosti između dvije obitelji uopće nisu kontaktirali, navodi se u obrazloženju sudske odluke.

Komentara 9

KA
karlito
19:50 12.04.2010.

26 godina je dugo,krepat će u buksi.

MM
Mladen Miletić
23:25 12.04.2010.

Pravosuđe ne funkcionira i ne funkcionira i očajni ljudiu sami donose presude ! Mnogi koji su u sporu su to razmišljali .. Sreča je da su kiipak samo neki Hrabri ! kao ovaj .

OB
-obrisani-
18:35 12.04.2010.

to smeće triba odma ubit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije