Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posada prekinula zadaću

Iz MORH-a se oglasili o kanaderu koji je naletio na jato ptica, otkrili točno oštećenje

Posljedice velikog požara koji je noćas opustošio Zrće
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/10
09.08.2022.
u 14:15

Upućen je zahtjev za dolazak tima iz ZTC-a koji će sanirati štetu, nakon čega će zrakoplov biti vraćen u operativnu uporabu, navodi MORH

Požar koji je noćas oko 3 sata buknuo pokraj plaže Zrće u Novalji na Pagu gasili su deseci vatrogasaca, a u pomoć im je stigao i jedan kanader. Na gašenje je upućen i drugi avion, no on je, kako je potvrđeno iz MORH-a, naletio na jato ptica te je morao prekinuti zadaću. 

– Tijekom odlaska na gašenje požara na otoku Pagu avion kanader CL-415 naletio je na jato ptica nakon čega je posada prekinula zadaću te je protupožarni zrakoplov sigurno sletio u vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku – navode iz MORH-a. 

VIDEO Dramatična noć na Zrću: Pogledajte snimke velikog požara

– Pregledom su utvrđena oštećenja na napadnom rubu lijevog krila zrakoplova. Upućen je zahtjev za dolazak tima iz ZTC-a koji će sanirati štetu nakon čega će zrakoplov biti vraćen u operativnu uporabu – dodaje se.

Požar je, podsjetimo, lokaliziran u 7.12 sati. Prema podacima Hrvatske vatrogasne zajednice, u intervenciji je sudjelovalo oko 50 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila iz Ličko-senjske županije, 14 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz Zadarske županije te dva vatrogasca s jednim vozilom iz IVP-a Zadar.

Foto: Požeški.hr

– Požar je bio dosta jak, a u jednom trenutku zbog jake bure zaprijetio je i prometnici između Novalje i Kolana, što smo brzo riješili. U suradnji s policijom uskoro će se jedan trak pustiti u promet – kazao je županijski zapovjednik VZ Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić.

 

Ključne riječi

Komentara 6

SA
sanikol
14:47 09.08.2022.

Pa zna se tko je kriv što je "kanader" naletio na ptice. Naravno, Banožić.

Avatar drug Joža
drug Joža
16:47 11.08.2022.

Pozovite još onog kepeca iz udruge prijatelji životinja pa ga priupitajte dali su stradale jadne ptičice

TM
trade_mark
22:31 09.08.2022.

banožiću, gdje su kanaderi???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije