Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kandidatkinja za predsjednicu

Marine Le Pen: Trauma bombe i Playboya

Marine le Pen
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
27.04.2017.
u 07:27

Imala je osam godina kada je bombom napadnut njihov stan, a majci nikad nije oprostila što se nakon razvoda slikala za časopis za muškarce

Život Marion Anne Perrine (skraćeno Marine) Le Pen od najranijeg djetinjstva bio je vezan uz politiku i Nacionalnu frontu koju je vodio njen otac Jean-Marie. Imala je samo osam godina kada je sa svoje dvije starije sestre preživjela napad bombom na njihov stan. Bomba je bila namijenjena njezinu ocu, a raznijela je veći dio zgrade.

Marine je kasnije kazala da je nakon tog napada postala “politički svjesna” i još jače vezana uz oca.

S njime se još čvršće povezala kada ih je 1984. napustila majka Pierrine i pobjegla s ljubavnikom. Kako bi napakostila suprugu, Pierrine je pozirala golišava za Playboy, što joj Marine nikada nije oprostila. Razvod je trajao tri godine i odigravao se pred očima javnosti, što je Marine udaljilo od majke koju nije vidjela 15 godina.

U stranku se učlanila u trenutku kada je napunila 18 godina, a od samoga početka bila je izrazito angažirana, no mnogi kažu da se sve do 2002. godine nije uspjela izvući iz sjene svoga oca. Dvojica njenih bivših supruga bila su tijesno vezana za Nacionalnu frontu, kao i njen sadašnji partner Louis Alliot koji je trenutačno potpredsjednik stranke.

Studirala je pravo u Parizu, a prijatelji iz mladosti pamte je kao žestoku partijanericu. Prvi posao kao odvjetnica dobila je kod očeva prijatelja, a bavila se isključivo obranama optuženih koji su bili pripadnici ekstremno desnih pokreta.

U jednom periodu bila je vrlo uspješna pro bono odvjetnica, no 1998. napušta posao i postaje profesionalna političarka. Te godine rodila je kćer Jehanne, a godinu potom blizance Mathilde i Louisa. Djecu i svoj privatni život nastojala je držati što skrivenijim od javnosti.

Francuska i svjetska javnost pobliže su je upoznali 2002. godine nakon što je njen otac na predsjedničkim izborima na iznenađenje svih uspio ući u drugi krug. Marine je tada imala 33 godine, dugu plavu kosu i bila je strastvena pušačica.

Usprkos atmosferi linča koja je vladala ulicama francuskih gradova, ona je izašla pred kamere i na televiziji branila oca koji ni tada nije prezao od rasističkih i antisemitskih ispada. Njeni biografi kažu da je upravo tada odlučila potpuno promijeniti stranku čije je vodstvo preuzela 2011. godine uz očev blagoslov. No pokazalo se da on ne odustaje od svoje nezgodne retorike.

Nakon njegova televizijskog nastupa u travnju 2015. kada je kazao da je holokaust samo činjenica vezana za Drugi svjetski rat, ona je pokrenula proces kojim ga je izbacila iz stranke koju je osnovao i izgradio. Poslije je kazala da joj je to bio jedan od najtežih i najbolnijih trenutaka u životu. No upravo taj potez omogućio joj je da reformira stranku i učini je umjerenijom i prihvatljivijom. 

Komentara 3

Avatar superhik74
superhik74
20:27 27.04.2017.

Marine Le Pen pokusava Francusku spasiti od neminovnog brodoloma koju jos sprema neoliberalna klika preko Rothschild-ovog igraca Macron-a (nije cak niti tajna da je bio Rothschild-ov bankarski sluzbenik). Propagandno blacenje ce se samo intenzivirati pred drugi krug izbora jer kompletan MSM je u njihovom vlasnistvu a boje se Le Pen kao vrag tamjana. Samo alternativni mediji predstavljaju pravu sliku stvari. Pa nisu uzaludno bombali kucu Le Pen-a, ta ekipa ne preza ni od cega.

DU
Deleted user
07:48 27.04.2017.

Kaj nas briga za Le Pen Maricu!

LU
lucio2
11:13 27.04.2017.

Ta bakica je sramota za Francusku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije