Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija spašavanja

Iz Mediterana spašeno oko 4700 migranata, jedna žena pronađena mrtva

brod
Foto: Reuters/PIXSELL
19.09.2015.
u 22:01

Talijanska obalna straža koordinirala je 20 spasilačkih akcija, a u akciji spašavanja sudjelovao je i hrvatski brod u sklopu akcije Triton

Oko 4700 migranata koji su krenuli prema Europi spašeno je u subotu u moru ispred libijske obale dok je jedna žena pronađena mrtva, izvijestila je talijanska obalna straža, a prenosi Reuters

Obalna straža koordinirala je 20 spasilačkih akcija s velikim brojem brodova tijekom kojih je spašeno 4343 migranata. U jednom gumenjaku pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe, a uzrok smrti za sada nije poznat. 

Ostalih 335 migranata spašeno je u sklopu misije kojom koordinira Grčka i upućeni su prema Italiji gdje će se iskrcati.

Akcije spašavanja izvedene su pomoću brodova talijanske obalne straže i mornarice, humanitarne agencije Liječnici bez granica, Migrantske postaje za pomoć s Malte, hrvatskog broda u sklopu misije Triton Europske unije i njemačkih i britanskih brodova u sklopu misije EUNAVFOR Med, stoji u priopćenju talijanske obalne straže.

Podsjetimo, prije pet mjeseci na oko 60 milja od libijske obale i 120 milja od talijanskog otoka Lampeduse dogodila se jedna od najvećih tragedija migranata u povijesti u kojoj je život izgubilo 700 migranata koji su krenuli prema Europi. Mediteran je time postao najkritičnija točka za migrante.

>>Utopilo se 700 izbjeglica: Ne zatvarajmo više oči pred tragedijom na Mediteranu

>>Milanović o izbjeglicama: Tim ljudima treba dati priliku da se zaposle, da stvaraju, da plaćaju porez...

Komentara 7

XA
xaron
22:55 19.09.2015.

Evo besplatna taxi veza Afrika-EU je u punom pogonu. Koliko ce nama utrpati od ovih " spasenih " imigranata ?

ZH
zherceg
23:09 19.09.2015.

Sigurno je ova mrtva žena bila kršćanka.

DU
Deleted user
23:34 19.09.2015.

sve ih treba vratiti nazad od kuda su dosli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije