Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poginule četiri osobe

Raspetljava se uzrok tragedije u Mikanovcima: Policija otkrila što je prethodilo nesreći

U prometnoj nesreći u Starim Mikanovcima poginula četiri mladića
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/7
30.07.2020.
u 14:09

Odmah je pozvana policija i hitna pomoć koje su mogle samo konstatirati smrt na mjestu nesreće. Na mjestu gdje je automobil udario u kuću vide se oštećenja, a zid je popucao i na drugoj strani.

Četiri mlada života izgubljena su u prometnoj nesreći koja se noćas, oko 1 sat poslije ponoći, dogodila u Starim Mikanovcima nedaleko od Vinkovaca. Prema navodima policije 19-godišnji vozač zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad osobnim automobilom „Audi“ đakovačkih registracijskih oznaka, sletio s kolnika i udario u obiteljsku kuću.

"Uslijed udara, 19-godišnji vozač, 18-godišnja suvozačica te 18-godišnji putnik i 20-godišnji putnik na stražnjem sjedištu smrtno su stradali na mjestu prometne nesreće", izvijestila je policija.  

Stradali su I. M. (19) iz Vrbice, koji je bio vozač, te M. P (18) iz Vrbice, A. G. (20) iz Mrzovića i L. P. (18) iz Starih Mikanovaca. Dva mladića iz Vrbice M. P. i A. G. su igrali za mjesni klub NK Radnik, dok je I. M. bio prijatelj kluba. Kako doznajemo, četvero mladih je bilo u izlasku u Vrbici, selu nedaleko od Starih Mikanovaca, kada su odlučili otići na burek u Stare Mikanovce i u isto vrijeme odvesti kući jednu od putnica čiji je otac prometni policajac. Navodno su odmah krenuli velikom brzinom te ubrzo potom sletjeli s ceste. Policajci s kojima smo razgovarali neslužbeno nam kažu kako je brzina automobila bila velika, ali i da je to prije vještačenja nemoguće precizno utvrditi.

Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković kazao je kako se za sada ne zna s kolikom brzinom se automobil kretao te da će poslije obdukcije biti poznato je li jedan od uzroka jedne od najtežih prometnih nesreća u Vukovarsko-srijemskoj županiji bio i alkohol. O brzini govori i činjenica da je automobil, nakon što je izletio s ceste u zavoju, prešao 300-tinjak metara prije nego li je udario u kuću. Pritom su proletjeli pokraj dvije kuće i žive ograde. Udarac je ipak bio toliko jak da su svi četvero poginuli na mjestu. O silini udarca govori i podatak da je motor Audija završio na prednjem sjedalima.

Spavali smo u kući kada smo čuli jak udarac. Mislili smo da je nešto na tavanu, ali kada smo pogledali van vidjeli smo prašinu i automobil. Sišli smo i vidjeli automobil koji je udario u kuću, rekao nam je vlasnik kuće Mirko Božićević.  

Odmah je pozvana policija i hitna pomoć koji su mogli samo konstatirati smrt na mjestu nesreće. Na mjestu gdje je automobil udario u kuću, vide se oštećenja, a zid je popucao i na drugoj strani. Na teren su izašli i pripadnici DVD-a Stari Mikanovci koji su uspjeli izvući dva beživotna tijela, dok drugo dvoje nisu uspjeli pa su u pomoć zvali JVP Vinkovci.

– Mi imamo svoj alat, ali za ovo nam je trebala pomoć. Za nesreću je kriva brzina. Koliko sam ja vidio, ona je bila neprilagođena i to dosta neprilagođena.  Između kanala preko kojeg su preletjeli i kuće osam je metara. Prije toga je nekih 100 metara klizio po polju. Ne možemo dokučiti kako vozač nije reagirao. Sve ovo nas je sve potreslo. Bio sam u ratu, prevozio ranjenike. Svašta sam vidio u ratu, ali ovako nešto nisam doživio, rekao je zapovjednik DVD-a Stari Mikanovci Josip Palošev.

Glasnogovornik PU Živković najavio je kako će policija i dalje nastaviti provoditi pojačane aktivnosti s ciljem suzbijanja prekršaja u prometu i smanjivanja broja nesreća.

– Prošle godine u istom ovom razdoblju imali smo 12 smrtnih slučajeva, a ove godine, s ova četiri izgubljena mlada života, deset. To smanjenje nije nikakav uspjeh nego poraz svih nas. Moramo svi zajedno učiniti više da se broj nesreća i smrtno stradalih smanji – rekao je Živković.

Podsjetio je kako je u Vukovarsko-srijemskoj županiji već bilo nekoliko nesreća s četiri smrtna slučaja, ali i da je ovo zasigurno najteža do sada jer su živote izgubili najmlađi pred kojima je bio cijeli život. 

Ključne riječi

Komentara 39

JK
J. K.
15:03 30.07.2020.

Neiskustvo, želja za dokazivanjem pred curicama...čak ne mora ni biti droga i alkohol u priči. Kako god, tužno...4 mlada života

VJ
vjekoslavkatalina
14:53 30.07.2020.

kako nije reagirao?..ili je bio na teškim opijatima ili si je umislio da je supermen...vjerojatno jedno i drugo...u kombinaciji

KO
Korumpirani
15:10 30.07.2020.

A oni maknu onaj zakon koji je vrjedio za mlade vozače i ograničavao ih u vožnji jačih automobila i noćna vožnja radi EU.Čemu mi sve pogodujemo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije