Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAČKI ŽUPAN

Ivo Žinić o mladiću koji je u Sisku prijetio bombom: U ruci je imao čokoladno kinder jaje

Nikola Cutuk/PIXSELL
05.03.2021.
u 15:18

Dodao je da je muškarac u ruci imao nešto nalik privjesku od ključa pa je u prvom trenu to izgledalo kao izvučeni osigurač od bombe

Mlađa je muška osoba u petak nešto iza podneva uz prijetnju bombom ušla u sisačku srednju strukovnu školu s namjerom da pronađe župana Ivu Žinića i s njim obavi razgovor. 

Policija

je opkolila školu, a na lice mjesta došao je i ministar branitelja Tomo Medved. Na mjesto događaja upućen je i pregovarač iz antiterorističke postrojbe ATJ Lučko.

Mladić se kasnije predao policiji.

“Čestitke policiji na brzom i promptnom reagiranju kako su riješili i onu krizu u Zagrebu i ovu ovdje”, rekao je ministar Medved.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić kazao je za N1 da u tom trenutku nije bio u školi.

“Nisam bio ovdje, ali sva sreća da se ništa nije dogodilo i da je bila lažna bomba, da je bilo kinder jaje, ali ono čokoladno, a ne bomba. U trenutku kad se sve to događalo, bio sam na sastanku sa zamjenikom župana Splitsko-dalmatinskim Lukom Brčićem koji je došao ovdje kako bi izgradili novu osnovnu školu u Gorama. Žao mi je da su djelatnici koji su radili ponovno doživjeli šok, a jedan šok su doživjeli 29. prosinca kada je našu zgradu potres teško oštetio”, rekao je Žinić.

VIDEO Trenutak kad je policija svladala i uhitila mladića koji je u Sisku prijetio bombom

Dodao je da je muškarac u ruci imao nešto nalik privjesku od ključa pa je u prvom trenu to izgledalo kao izvučeni osigurač od bombe.

“Ruku je cijelo vrijeme držao u džepu i niste mogli biti sigurni je li ta bomba aktivirana i ako bi on izvadio bombu, ona bi eksplodirala. Sva sreća da je to bilo čokoladno kinder jaje i nitko nije stradao. Policija je morala provesti sve postupke, ali sva sreća da je to završilo na ovakav način”, poručio je Žinić.

Komentara 10

ST
StariSokol
15:27 05.03.2021.

Humor. Vidi se na slici da nije maloljetnik. Znači pošto ne daju ime i prezime znači da je onaj. Da je Hrvat već bi svi njegovi podaci i cijele familije brujali širom svijeta.

AN
anton1
15:58 05.03.2021.

Kad se rastopilo kinder jaje, predao se

Avatar Aydemi Popushi
Aydemi Popushi
16:39 05.03.2021.

Decko je retard, nema dvojbe. Kako su provalili da je kinder jaje? poceo lizati dlan kad se cokolada pocela topiti ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije