Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovljeno suđenje

Ivo Sanader u aferi Hypo: 'Ne smatram se krivim'

Ivo Sanader
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
23.03.2018.
u 10:00

Bilo je predviđeno da danas budu saslušana tri svjedoka, no Mate Granić i Miroslav Kovačić nisu se pojavili.

- Ne smatram se krivim - kazao je Ivo Sanader kojem je jutros na zagrebačkom Županijskom sudu počelo ponovljeno suđenje za aferu Hypo.

U tom postupku Sanader je zbog zloporabe položaja i ratnog profiterstva bio pravomoćno osuđen no tu je presudu ukinuo Ustavni sud 2015.

Bivšeg premijera tereti se da je kao zamjenik ministra vanjskih poslova pregovarao s Hypo bankom oko kredita koji je ta banka dala Hrvatskoj za kupovinu zgrade veleposlanstava.

Prema optužnici Sanader je tražio i dobio proviziju od pet posto od iznosa kredita sto je iznosilo 3,6 milijuna kuna.

Stranke su iznijele svoje uvodne govore u kojima su naznačile koje će argumente i dokaze koristiti tijekom suđenja.

Bilo je predviđeno da danas budu saslušana tri svjedoka, no Mate Granić i Miroslav Kovačić nisu se pojavili. Granić se ispričao bolešću, a Kovačić poslovnim obvezama.

Komentara 4

FT
feel_the_coruption
11:19 23.03.2018.

Kazališna predstava za odabrane. Sve dok su u ustavnom i vrhovnom sudu ljudi uhljebljeni od stranaka, čak i kriminalci, ništa od toga... Pravosudna mafija je jaka, možda i najjača u EU. Mislim da ni u Rumunjskoj i Bugarskoj nemaju takve smiješne presude na visokim sudovima.

AZ
azerty
22:32 25.03.2018.

Pa pustite jadnog Iveka na miru ,ako se ga nastavi suditi nece uspjeti potrosit to sto je ukrao plus toga vidite da je nevin kao i njegova supruga !!!

DH
dalibor.hren
11:18 23.03.2018.

On nije kriv, Granić je bolestan, Kovaćić ima obaveza, a Prodanović uredno naplaćuje usluge!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije