Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBE

Ivo Sanader im preporučio poslove s tvrtkom Nevenke Jurak

\'pos...zgb..15.03.2007. press croatia osiguranja-hrvoje vojkovic.ljerka separovic i damir mihanovic snimio: boris scitar\'
Boris Ščitar/Pixsell
10.08.2010.
u 19:42

Mihanović je USKOK-u kazao da je jedini od 20 direktora javnih tvrtki odbio naputke bivšeg premijera te se odlučio za javne natječaje.

Sagu o navodnom namještanju poslova tvrtki Fimi-media potkraj siječnja otvorio je tadašnji član uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović kad je javno progovorio o sastanku iz 2007. na kojima je direktorima 20-ak javnih tvrtki, kazao je, tadašnji premijer Ivo Sanader preporučio da sklapaju poslove s tom tvrtkom. O tim sastancima je, kao svjedok, govorio i USKOK-u. Sanader je Mihanovićeve navode odbacio kao "gnusnu laž".

Nakon tih sastanaka počela su zaključivanja ugovora s Fimi-medijom, kazao je Mihanović, koji je – zajedno s Hrvojem Vojkovićem – smijenjen u veljači ove godine. Mihanović je ustvrdio kako je jedini odbio Sanaderove naputke i umjesto toga se odlučio za javne natječaje.

Detalje o ta dva famozna sastanka – prvi u Banskim dvorima, drugi u carini – iznio je za Večernji jedan od sudionika.

– Prvi je sazvao Ivo Sanader u društvu Mladena Barišića, a na tom sastanku ime tvrtke Fimi-media nije niti spomenuto. Dan poslije u Carini su direktori bili na polusatnim sastancima s Barišićem i vlasnicom Fimi-medije Nevenkom Jurak – kazao je.

– Mladen ima nešto za vas, budite kooperativni – kazao je Sanader direktorima. Mladen Barišić je za sutradan dogovorio sastanke u Carini. Od 20 pozvanih direktora, na popisu ih je bilo 19. Na posljednjem katu, u uredu M. Barišića, čekao ih je domaćin u društvu Nevenke Jurak, vlasnice Fimi-medije.

Komentara 1

KA
Kakma
21:35 10.08.2010.

Steze se omca oko oca svih pljacki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije