Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica bez novinara

Ivičić ostaje voditi Hrvatsku turističku zajednicu - do daljneg

Ratomir Ivičić
Foto: Grgur Žučko/pixsell
24.02.2016.
u 17:00

Zatvorene sjednice mogle bi postati praksa budući ministar Kliman kaže da će odluku o tome prepustiti novim članovima Turističkog vijeća

U tišini, bez prisustva novinara i bez primjedbi, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice prihvatilo je financijsko i izvješće o ostvarenju programa rada HTZ-a u 2015. Prva sjednica pod predsjedanjem novog ministra Antona Klimana posljednja je s dosadašnjim članovima Turističkog vijeća, a podrška dvama izvještajima direktora Glavnog ureda HTZ-a Ratomira Ivičića službeno znači da je dobio zeleno svjetlo i da može nastaviti voditi HTZ. To, dakako, nije zaustavilo spekulacije u turističkim kuloarima o tome da direktor Ivičić ipak neće o(p)stati na čelu HTZ-a cijelu godinu koliko mu je mandat prihvaćanjem izvještaja sada formalno produljen.

Na sjednici je, inače, bio i bivši ministar turizma, a novinari nisu pozvani kako bi se novi ministar predstavio Turističkom vijeću na odlasku, kako se može čuti, bez previše pompe. No, sjednice bez predstavnika javnosti, nažalost, mogle bi postati praksa, budući da ministar Kliman kaže da će odluku o tome hoće li sjednice biti otvorene ili zatvorene prepustiti novom sastavu Turističkog vijeća. Radi toga, javnost sada, recimo, ostaje uskraćena za detalje dvaju izvještaja i za informaciju o tome kako hrvatski turizam trenutno kotira u europskim zemljama. Iz priopćenja poslanog nakon zatvorene sjednice Turističkog vijeća doznaje se, među ostalim da je HTZ lani raspolagao s gotovo 345 milijuna kuna, te da se 4,7 nepotrošenih milijuna prenosi u 2016., te da na ime boravišne pristojbe postoji dug od ukupno 27,8 milijuna kuna. Također, zna se samo što je na sjednici govorio sam direktor Ivičić, koji smatra da je HTZ svojim aktivnostima pridonio “jačanju snage brenda, boljem pozicioniranju hrvatskog turizma na međunarodnom turističkom tržištu i imidžu Hrvatske kao privlačne turističke destinacije”. 

- Svakako želim naglasiti da je Hrvatska turistička zajednica realizacijom svojih aktivnosti dala značajan doprinos ukupnim pozitivnim rezultatima kretanja turističkog prometa hrvatskog turizma u cjelini, kao i značajnom povećanju prihoda od turizma - riječi su direktora Glavnog ureda HTZ-a Ratomira Ivičića.

>> Hrvatska treba biti među pet zemalja koje će ljudima padati na pamet kad pomisle na odmor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije