Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ivica Todorić: Odštetnim zahtjevom Izvanredna uprava prikriva kriminal

Todorić na svome blogu poručuje u povodu toga napisa da "Vlada i njezin predsjednik te (izvanredni upravitelj Agrokora Ante) Ramljak i njegovo kriminalno društvo izmišljaju i namještaju svoju istinu kako bi fokus javnosti skrenuli s eklatantnog kriminala koji rade u neustavno otetoj kompaniji"
09. prosinca 2017. u 11:44 4 komentara 668 prikaza
Ivica Todorić
Foto: Simon Dawson/REUTERS/PIXSELL

Ivica Todorić, osnivač i za malverzacije okrivljeni bivši predsjednik Uprave koncerna Agrokor, na svome je blogu u povodu napisao da je Izvanredna uprava podnijela odštetni zahtjev, poručio da taj zehtjev ima svrhu "lažima stvoriti javnu percepciju krivnje i sakriti svakodnevne kriminalne aktivnosti Izvanredne uprave".

Skrivajući se iza prolaznika, Ivica Todorić javio se u policijsku postaju Kensington Novi blog Todorić: Iz Agrokora nisam otuđio niti jednu kunu

Jutarnji list je u subotnjem broju objavio neslužbenu informaciju da je "u potpunoj tajnosti" izvanredna Uprava Agrokora u studenom putem punomoćnika podnijela zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu imovinskopravni zahtjev na iznos od 1,6 milijardi kuna, a traže da navedenu štetu solidarno nadoknade svih 15-ero okrivljenika u slučaju Agrokor. Radi se o najvećem imovinskopravnom zahtjevu ikada ispostavljenom u Hrvatskoj, piše Jutarnji.

Navodi se o objašnjenje izvanredne uprave da je Agrokor kao oštećenik, temeljem Zakona o kaznenom postupku, od okrivljenika dužan potraživati nadoknadu štete eventualno pričinjene kaznenim djelima. "Ukupni iznos štete bi solidarno bili dužni nadoknaditi svi za koje bi se dokazalo da su doprinijeli nastanku te štete, sukladno Zakonu o obveznim odnosima, neovisno o tome što bi imovinsku korist potencijalno bili stekli samo prvookrivljenik Ivica Todorić i trgovačko društvo Adria Group Holding B.V.” prenosi se iz odgovora Izvanredne uprave.

Ivica Todorić
1 / 8
Skrivajući se iza prolaznika, Ivica Todorić javio se u policijsku postaju Kensington

Todorić na svome blogu poručuje u povodu toga napisa da "Vlada i njezin predsjednik te (izvanredni upravitelj Agrokora Ante) Ramljak i njegovo kriminalno društvo izmišljaju i namještaju svoju istinu kako bi fokus javnosti skrenuli s eklatantnog kriminala koji rade u neustavno otetoj kompaniji".

"To je istina, ona je uvijek jača od laži, a medijski nasrtaji kroz konstrukcije koje plasirate neće proći. Raskrinkat ću hobotnicu koju predvode (premijer Andrej) Plenković i Ramljak i pravda zasnovana na pravu koje mi nećete oduzeti na kraju će pobijediti, a stvarni krivci morat će se suočiti s lažima i kriminalom koji provode na štetu Agrokora i cijele države", poručuje Todorić.

Todorić ističe da niti on niti nitko drugi, a poglavito ne njegovi suradnici, iz Agrokora nisu otuđili niti jedan jedini euro i da on svoju kompaniju nije oštetio na bilo koji način. Ističe kako je, dapače, u svojih četrdeset godina poduzetništva stvarao i neumorno ulagao u nove vrijednosti, stvorio najveću privatnu kompaniju u ovom dijelu Europe, zaposlio 60.000 ljudi, od čega je korist imala cijela država.

"Svih tih godina redovno su plaćani porezi i plaće mojim zaposlenicima, naše su tvrtke imale konstantni rast. Moja osobna imovina, kao vlasnika najvećeg koncerna u Hrvatskoj i regiji, dobro je poznata svima - svodi se tek na četvrtinu kuće moje brojne obitelji i nekoliko poljoprivrednih zemljišta. Također, poznato je i stanje mojih računa. U svome sam radu uvijek poslovne interese Agrokora stavljao ispred osobnih. Nisam posjedovao niti jahtu, niti vilu u Medveji, niti helikopter kako se želi lažno prikazati, to su vrijednosti koje su pripadale i pripadaju Agrokoru i normalne su za protokolarne obveze kompanije takve veličine," piše Todorić u objavi naslovljenoj "Ramljakova tvornica laži ne prestaje s radom".

Cibonin toranj KRAJ ERE Agrokor napustio Cibonin toranj, od danas se nalazi na novoj adresi Ivica Todorić OGLASIO SE NA BLOGU Ivica Todorić: 'Podnio sam Prijedlog za ocjenu ustavnosti lex Agrokora' Ivica Todorić AFERA AGROKOR Todorić: Vlada i Ramljak vode hibridni rat protiv Hrvatske
Zagreb: Predstavljen šesti međunarodni turnir u hrvanju Zagreb Open Grand Prix 2019
'SVI SMO PLAKALI'
Prije 14 dana izgubio sestru pa napravio podvig života: 'Sve bih dao da je ona živa'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Deleted user:

    Bilo bi ako poučno vidjeti Todorka i njegov nakot kako skupljaju boce po kontejnerima. Stara kletva kaže "da Bog da imao pa nemao".... nje li on sada na tom putu.

  • siskic:

    tako zbori častan i moralan čuvjek.....hahahahahaha