Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Primopredaja vlasti u Splitu

Opara: Ostavljamo 57 milijuna kuna na računu; Puljak: Ne očekujem kosture iz ormara

Split: Ivica Puljak preuzeo dužnost rgadonačelnika od Andre Krstulovića Opare
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
07.06.2021.
u 11:38

Puljak je sa zamjenicima stigao u Gradsku upravu, a djelatnici su ih dočekali pljeskom. Doduše, znatno slabijim u odnosu na prethodnike Krstulovića Oparu i Keruma koje je dočekao znatno veći broj zaposlenika.

Izabrani gradonačelnik grada Splita Ivica Puljak službeno je preuzeo dužnost gradonačelnika činom primopredaje izvršnih ovlasti u pratnji svojih zamjenika Bojana Ivoševića i Antonija Kuzmanića.

Stigli su u Gradsku upravu Grada Splita oko 11 sati, a djelatnici su ih dočekali pljeskom. Doduše, znatno slabijim u odnosu na prethodnike Krstulovića Oparu i Keruma koje je dočekao znatno veći broj zaposlenika.

Prije primopredaje održali su kraći sastanak s gradonačelnikom na odlasku Androm Krstulovićem Oparom i njegovim zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom. Puljak je došao u Banovinu s darovima. Dogradonačelnici je uručio cvijeće, a bivšem gradonačelniku ključeve grada. 

– Za naš grad potrebno je gorjeti, ali ne i izgorjeti. Unatoč brojnim izazovima, mi smo uspjeli napraviti ono što smo htjeli. Učiniti pristojan, kulturan grad. Ostavljamo vam grad s pripremljenim projektima, završite ih. Ostavljamo grad s 57 milijuna kuna na računu. Dakle, s nečim što mene i moje zamjenike nije dočekalo. Gradonačelniče, želim vam mnogo uspjeha i da završite započete projekte. Hvala vam, kolegice i kolege, Bog vas blagoslovio – poručio je Andro Krstulović Opara.

Potom je riječ preuzeo Puljak.

– Zahvaljujem vam na obavljenoj primopredaji. Zahvaljujem vam se za sve dobro što ste napravili u ovom gradu. Mi ćemo nastaviti sve projekte koji su na dobro gradu. Nećemo vladati nego ćemo služiti ovom gradu. Danas ćemo održat sastanke sa svim pročelnicima, a onda ćemo krenuti s onim što smo najavljivali. Malo kasnije ću održati i govor zaposlenicima. Pokušat ću nas sve zajedno motivirati za ono što slijedi. Ja sam, inače, najveći optimist u Hrvatskoj, imam dva metra i sto kila. Hvala vam što ste bili dio primopredaje vlasti i hvala vama, gradonačelniče, na korektnom odnosu ovih dana... – rekao je Puljak, a na pitanje očekuje li kosture iz ormara kazao je:

– Ne očekujem. Vjerujem da su svi radili na dobrobit građana. Isto tako volio bih se što prije sastati s premijerom Plenkovićevom, pozivam ga da dođe u Split što prije.

Split: Ivica Puljak preuzeo dužnost rgadonačelnika od Andre Krstulovića Opare
1/9

Govor je održao i Puljkov zamjenik Bojan Ivošević.

– Moje namjere uvijek su bile iskrene i dobronamjerne. Očekuje nas mnogo posla. Treba gorjeti, a ne izgorjeti. Nadam se da će nam građani biti vjetar u leđa – kazao je. 

Krstulović Opara još je na kraju poručio:

– Za nekoliko minuta slobodan sam čovjek, a to me se beskrajno veseli. Ovaj posao tražio je potpuni angažman. Od jeseni ću se više posvetiti saborskom mandatu u kojem ću i dalje raditi za Split. Posvetit ću se prijateljima i obitelji koji su bili uskraćeni posljednje četiri godine, a posvetit ću se i svome zdravlju. Jelena, ja i Nino odlazimo, a imam poruku... Livaja ostani!

Komentara 30

DU
Deleted user
11:31 07.06.2021.

Čestitke i dogradonačelniku Nehrvatu.

KO
Kološanin
11:26 07.06.2021.

Puljak je dečko koji obećava. U 21. stoljeću ovaj "znanstvenik svjetskog glasa" odabrao je za svoga zamjenika čovjeka koji nema niti završen fakultet. Pametno!

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
10:49 07.06.2021.

A vidi mladoga Skeje u pozadini !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije