Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANITELJI Grad Ivanec reagira na kuloarske priče

Ivanec: Za spomenik i uređenje trga milijun kuna

05.11.2008.
u 15:28

Grad Ivanec proveo je natječajni postupak vezan uz gradnju spomen-obilježja poginulim braniteljima te za izvođača radova odabrao ivanečku tvrtku Hranić DDV. Ukupna je vrijednost ponude 1,083 milijuna kuna.

Od toga će se na spomenik utrošiti od četrdeset do pedeset posto te svote, dok je ostatak namijenjen uređivanju okoliša, odnosno, jedne petine središnjeg gradskog Trga hrvatskih ivanovaca.

Iznošenjem ovih podataka želimo pokazati neutemeljenost glasina i kuloarskih razgovora o navodnim milijunskim iznosima u konačnoj cijeni gradnje spomenika.

To su na sastanku s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, što je jučer održan u ivanečkoj Gradskoj vijećnici, kazali gradonačelnik Milorad Batinić i predsjednik Povjerenstva za gradnju spomen-obilježja Čedomir Bračko. Na stanku bili su predstavnici UDDV-a Domovinskog rata, Hrvatskog časničkog zbora, Hvidre i Udruge udovica i roditelja poginulih branitelja.

Udruge su zatražile hitan prijam i informaciju o tome koliko su odmakle pripreme za početak gradnje. U tijeku izrada prizmi za spomenik, a zbog složene tehnike njihova lijepljenja, rok izrade je trideset dana. Ovisno o vremenu, za gradnju i podizanje obilježja te uređivanje okolnog dijela gradske špice, trebat će otprilike dva mjeseca – kazao je Čedomir Bračko. (ljr)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije