Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO SUĐENJE

Ivana je poginula u prometnoj nesreći, presude nema već 10 godina

Zagreb: Počelo ponovno suđenje Marinu Čolaku u Daliboru Opačaku za prometnu nesreću
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
12.01.2021.
u 09:00

Marinu Čolaku u Ferrariju je bila suputnica Ivana Obad

Baš kao što to tvrde cijelo vrijeme, ponovili su to i sada. I Marin Čolak (36) i Dalibor Opačak (43) na početku ponovljenog suđenja u ponedjeljak nešto nakon 9 sati ujutro kazali su kako se ne smatraju krivima za smrt 20-godišnje studentice Ivane Obad, koja je poginula u studenome 2010. godine kod Bosiljeva dok su se oni utrkivali po autocesti.

Obojica su vozila brzinom većom od 200 kilometara na sat, Čolak svoj Ferrari u kojem mu je suputnica bila Ivana Obad, a Opačak Nissan 350Z, kojim je pokušao preteći Čolaka. Sudarili su se, a nakon kontakta dvaju automobila Ferrari je izletio s ceste, više puta se prevrnuo i nakon toga eksplodirao. U tom prevrtanju Čolak je ispao iz automobila i preživio, a Ivana Obad izgorjela je u vozilu.

Prije pet godina bila je donesena jedna nepravomoćna osuđujuća presuda koja je zatim ukinuta 2018. godine jer je sudac u izricanju te presude prekoračio svoje ovlasti. Spis je vraćen Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, ali se zakon u međuvremenu promijenio pa je za nj postao nadležan zagrebački Županijski sud.

Prošle rasprave uglavnom su prolazile tako da su njih dvojica jedan na drugoga prebacivala krivnju, a vidjet ćemo kako će teći ovo suđenje.

Iduća rasprava zakazana je za 17. veljače, a na njoj će se neposredno ponovno izvesti već ranije provedeni dokazi i saslušati prometni vještak. Ivanina obitelj u deset godina još nije uspjela dočekati pravomoćnu presudu za prometnu nesreću.

Komentara 8

Avatar Bell940
Bell940
09:07 12.01.2021.

Tu je sve jasno, objesna vožnja, nesreća sa smrtnom posljedicom, 10 do 20 g zatvora za obojicu

MM
Mirko_Motika
09:12 12.01.2021.

naše sudstvo je dno društva

DE
DeepState
09:12 12.01.2021.

Objektivno bi sve suce koji su radili na ovom predmetu trebalo udaljiti iz službe. Zamisli da predmet koji ima smrtnu posljedicu traje 10 godina!?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije