Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o smanjenju plaća

Ivan Vrdoljak: 6% je minimum onoga što možemo napraviti

Ina,MOL,Ivan Vrdoljak,József Molnár
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
20.02.2014.
u 22:04

Vrdoljak je kazao i da se ne namjerava miješati u slučaj Mirne Rovinj jer je proces kroz predstečajnu nagodbu vodilo Ministarstvo financija

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je komentirao slučaj predstečajne nagodbe Mirne Rovinj, smanjenje plaća dužnosnicima te liberalizaciju formiranja cijena benzina na crpkama.

Vrdoljak se ne namjerava miješati u slučaj Mirne Rovinj jer je proces kroz predstečajnu nagodbu vodilo Ministarstvo financija, kako treba i ostati, no dodao je da ''ne mogu oni koji su dosad proizvodili razmišljati o nekim drugim, nekretninskim ili sličnim biznisima umjesto o zapošljavanju ljudi i zadržavanju proizvodnj''.

- Naravno da se slažem sa smanjenjem plaća dužnosnika. Moramo se ponašati primjereno trenutku. Tih 6 posto, a možda i više, je minimum onoga što mi možemo napraviti dok je socijalno stanje u Hrvatskoj ovakvo, a znamo da nije dobro - rekao je ministar o prijedlogu o smanjenju plaća državnih dužnosnika.

Kazao je i kako mu je njegov "liberalni habitus" naredio da liberalizira način formiranja cijena benzina, koji je na snazi od jučer i zbog kojega Vrdoljak, kako kaže, ne očekuje poskupljenja.

- Ne očekujem poskupljenja. Ali mi imamo alat za kontrolu cijena. Ako mreža počne funkcionirati tako da cijene divljaju, mi imamo načina da ih kontroliramo. Ono što očekujem su investicije - rekao je ministar gospodarstva.

>> Vrdoljak: Vlada nije rekla da će prodavati svoje dionice Ine

Komentara 26

DU
Deleted user
22:36 20.02.2014.

E moj ministre koliko i kako radite puno i previše zarađujete !

DR
Dreamliner
07:37 21.02.2014.

E moj Vrdoljak. Vama nebi trebalo uopće dati plaću. Zašto plaćati ljude koji ne ostvaruju nikakve rezultate na poslu? Da ti imaš svoju firmu i da takvi kao Milanović i ti rade, dali bi ti njih plaćao? Dolazak na posao svaki dan i prodavanje demagogije nije za primanje plaće? To što vi dolazite na posao i uništavate državu svaki dan nije za plaću nego za otkaz. Nažalost vaš poslodavac (narod) mora ili čekati redovne ili prijevremene izbore (što baš i ne vjerujem) da bi vam uručio otkaz. U tom otkaznom roku vjerujem da ćete još više dokazivati koliko ste nesposobni, bezosječajni, arogantni i pokvareni. Sada ste se sjetili smanjivat plaće? Što to odmah niste napravili kad ste došli na vlast? Neki dan u Saboru ste glasali protiv smanjivanja plaća. Tek poslje afere s "kočijama", demagoški, licemjerno i bezobrazno kažete da trebate smanjiti plaće. Vama uopće ne treba dati plaću. Treba vas platiti po učinku a to je jedna velika 0.

CR
crocro
08:07 21.02.2014.

Beskrajno je sraman potez potez vlade o rezanju svojih plaća za 6%, Prošle godine su najavili i ove godine ostvarili rezanje mirovina određenim kategorijama umirovljenika za 10%. To je prošlo bez pogađanja sa umirovljenicima. Da li oni znaju koliko je 10 % na mirovine a koliko je 6% na svoje visoke plaće. Skandalozno je da onda i umirovljenicima nisu odrezali 6% ili barem sebi odrezali koliko i umirovljenicima. O tome šute i saborski zastupnici jer očito i njima šutnja paše da se i oni ne bi našli u loncu od 10%. Osim Lesara koji je figurativno spomenuo rezanje plaća čalanova vlade za 21%. Da su si odrezali 30% i pokazali da su primjer solidarnosti onda ok. A oni se s tih 6% busaju u hrabra prsa da to nije zbog toplog srca već zbog potrebe. Pa noramlno da uopće ne zaslužuju plaću u ovoj državi koja je u kategoriji smeća. Tek kada bi se iskopali iz smeća, tada bi trebali početi sebi dijeliti plaće. A oni hrabri pa umirovljenicima režu 10% a sebi srčano, hrabro i odlučno i požrtvovno režu 6%. Jad veliki da ne može biti veći. Sramota nad sramotama i još se kite pametnim mobitelima i sjajnim automobilima. A brod dvije palube pod vodom. Zašto niste umirovljenike umjesto 10% odrezali barem 50%, što je to za njihovu mirovinu. Jer imate moć i položaj drugima odrediti, ali kada sebi određujete onda vam ruka drhti, pa dođite pred te umirovljenike i pogledajte im u oči. Izradite jednu naučnu studiju na temu "Kako je moguće dobiti drugi mandat vlasti", a dobiti će te odgovor: Nikako nije moguće, jer u vreći minusa ne nalazimo niti jedan plus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije