Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.12.2014. u 14:00

I svakom birtijskom analitičaru jasno je da aktivist Živog zida neće prikupiti glasove samo deložiranih nego i mnogih koji će glasati po logici protiv

U birano društvo samo četiri kandidata, najmanje od 1997. kad su se uz Tuđmana na predsjedničkim izborima natjecali Tomac i Gotovac, ugurao se autsajder Ivan Vilibor Sinčić, mladi aktivist Živog zida. Ali premda je već samom tom činjenicom napravio zvijezdu od sebe, to nije bilo dovoljno da zasja i kao televizijska zvijezda. Nacionalne su televizije propustile sinoć napraviti vijest od njega. Istina je da je Ivo Josipović jučer predstavljao svoj izborni program, ali predsjednik o njemu priča barem šest mjeseci.

I Kolinda i Kujundžić već su se napričali o svojim predsjedničkim planovima. Zapravo je jedini Sinčić istinska novost, a čini se i dovoljno suvisao da zadovolji svaki pošteni urednički kriterij. Uzalud. Dobio je priliku samo za izjavu-dvije. Ako se više od toga protivilo pravilima praćenja predsjedničkih kandidata, ostaje pitanje zašto je izostala i analiza njegovog meteorskog uleta na političku scenu. Novokmet je donekle ispravio ovaj propust time što je u Otvoreno pozvao i šefa Sinčićeve kampanje, ali Ružica Renić Andrijanić nije svojim gostima u Studiju 4 Jasmini Popović i Ivi Bancu postavila nijedno jedincato pitanje o političkom "uljezu".

Čudno, jer i birtijskim je analitičarima jasno da će on prikupiti ne samo glasove mnogih izravno zainteresiranih birača poput deložiranih, nego i mnogih koji će glasovati po logici PROTIV, zgađeni političarima bili oni lijevi ili desni, pa i onih koji su protiv Europske unije i za zabranu chemtrailsa. Da i ne spominjemo dva Sinčićeva Hrvatima neodoljiva aduta: činjenicu da je privođen i upadljivu sličnost sa Zlatkom Sudcem.  

PLUS  

Poslovne vijesti Vedrana Kukavice na HTV4 toliko su sažete i suvisle, istodobno informacija i urednički komentar, da ih je prava poslastica pogledati.  

MINUS  

Nisam sigurna ima li novca koji može platiti reklamu u samoj špici središnjeg televizijskog dnevnika, kao što je slučaj u Dnevniku Nove TV.

>> Tko je Ivan Vilibor Sinčić? Donosimo biografiju 'autsajderskog' kandidata

>> Evo što voditelji izbornih stožera kažu o kandidatima

Komentara 100

SA
sanky7
14:39 09.12.2014.

hdz,sdp,hdz,sdp ..... drzava tone i tone,ustvari vec smo dugo na dnu,pa vrijeme je da se nesto promijeni,dokad cemo bit ovce???Sincic,zasto ne?ima moj glas.

DU
Deleted user
14:43 09.12.2014.

kada bi svi do 40 god i nezaposleni dali njemu glas bio bi predcjednik...

ME
Merlin
14:08 09.12.2014.

ma mali je odličan. ODLIČAN!! to je zbilja uspjeh...ali jbg. premlad je. no siguran sam da će, ako ne odustane od tog puta, u budućnosti igrati relevantnu ulogu u hrv. politici. silno me razveselio njegov uspjeh ko' da je moj sin! kontam, za pet godina će imat 3 banke, dotle će steć hrpu iskustva i zašto ne, onda se opet može kandidirat, pa i za dva mandata, onda će imat 35, ti bokca, najplodonosnije godine za jednog muškarca. zato ekipa, pratimo tog malog...i radujmo se da imamo takvu krasnu mladost i da nam ne zbrišu svi takvi van!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije