Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Lovrinović

Ne nudite eure za novorođenu djecu - nemamo ih, a kuna nam je valuta

Ivan Lovrinović
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
17.02.2016.
u 14:54

Osim novca, Vlada treba ponuditi čitav niz mjera demografske politike, počevši od zakona o majčinstvu do poreznih olakšica, ustvrdio je Lovrinović

Mostov zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Lovrinović putem Facebooka je pozvao je ministricu Bernardicu Juretić i Tomislava Karamarka da više ne obećavaju 1000 eura za svako novorođeno dijete jer Hrvatska nema eura za to, a hrvatska nacionalna valuta je kuna. 

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić izjavila je u srijedu da će u proračunu za 2016. biti novca za najavljenu mjeru od 1000 eura za svako novorođeno dijete, što je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko (HDZ) najavljivao kroz svoju izbornu kampanju.

"Molim ministricu Juretić i prvog potpredsjednika Vlade Karamarka da više ne obećavaju tisuću eura po novorođenom djetetu. Prvo, eura za to nemamo, a drugo, kuna je naša nacionalna valuta koju treba koristiti. Dakle, 7500 kuna", objavio je Lovrinović na svojem facebook profilu. "Ne nudite eure, rušite naš monetarni suverenitet", napisao je.

Osim novca, Vlada treba ponuditi čitav niz mjera demografske politike, počevši od zakona o majčinstvu do poreznih olakšica, ustvrdio je Lovrinović upozorivši da donošenje tih mjera treba ubrzati jer prijeti opasnost da u međuvremenu znatan broj fertilnih žena napusti zemlju.

>> U proračunu će biti novca za 1000 eura za novorođeno dijete

Komentara 15

JO
jozomali
15:39 17.02.2016.

Lovrinović je pametan čovjek i ljudi na portalu kao i najveća većina na ulici ne razumiju ekonomiju države...odnosno njenu održivost!.....čovjek je u pravu kaoi za mnjenjanje monetarne politike.....ni to nisu razumjeli.....jer im je rečeno da se to ne smije raditi....izvana je rečeno!....a net je prepun samo treba potražiti informaciju!

PO
pozornik66
15:50 17.02.2016.

Zovi Petrova

KU
kupatilo
15:41 17.02.2016.

Mislim dasam vec pisao na desetke puna da VL sam daje ocjene kako njima pase.Minuse u pluseve i pluseve u minuse pretvaraju i tako varaju javnost daje to misljenje gradjana a gradjani uopce ne utjecu na ocjene.Samo nas radite glupim.Sramota i dostavas je a i ovog Lovrinovica.Obicni egoista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije