Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bernardica Juretić:

U proračunu će biti novca za 1000 eura za novorođeno dijete

Bernardica Juretić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.02.2016.
u 11:55

Novinari su naveli i kako je oporba najavila da će, zbog sporosti Vlade, početi pisati prijedloge zakona vezane i za resor socijalne politike, na što je Juretić odgovorila: "Neka pišu."

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić izjavila je  da će u proračunu za 2016. biti novca za najavljenu mjeru od 1000 eura za svako rođeno dijete, te da će se Vlada na sjednici očitovati na upite Ustavnog suda vezano za Obiteljski zakon, za koji su udruge i pojedinci u listopadu prošle godine ponovo zatražili ocjenu ustavnosti.

– Novca za mjeru od 1000 eura za svako novorođeno dijete će u proračunu biti – odgovorila je ministrica na novinarski upit prije sjednice Vlade

Što se obiteljskog zakona tiče, Vlada će se očitovati o zahtjevima Ustavnog suda. – Osnovat ćemo stručnu radnu skupinu koja će proučiti sve primjedbe i vidjeti što je do sada učinjen – izjavila je Juretić. Na novinarsko podsjećanje da je za Obiteljski zakon već dva puta zatražena ocjena ustavnosti i što misli o tome, Juretić je odgovorila kako će na to odgovor dati stručnjaci. 

Novinari su naveli i kako je oporba najavila da će, zbog sporosti Vlade, početi pisati prijedloge zakona vezane i za resor socijalne politike, na što je Juretić odgovorila: – Neka pišu. 

>>Juretić o predizbornom obećanju HDZ-a o 1000 eura po novorođenom djetetu: Projekt planiramo realizirati

>>Juretić: Prema radnoj verziji proračuna za sustav socijalne skrbi 4,4 milijarde kuna

Komentara 17

DU
Deleted user
12:47 17.02.2016.

A jel se ova mjera odnosi samo na Hrvate katolike ili sve???? Jer podaci kazu da negdje oko 100 000 muslimana iz Bosanske Krajine ima Hrvatsko drzavljanstvo pa hoce li i njih ta mjera obuhvatit.......

09
09051972
13:15 17.02.2016.

bravo hdz. a ne ovi lazljivci i muljatori od sdpa.uvjek cu glasati za domoljube i hrvatstvo.

MI
Mimizo
14:04 17.02.2016.

sdp se svakim danom sve više sramoti ali neka kada im uskoro mediji ne budu vjetar u leđa to će biti kao mjehur od sapunice a što se tiće 1000 eura za svako novorođeno dijete vlada će sigurno naći sredstva jer je to od nacionalnog interesa a ima dosta načina gdje će se osigurati novac je i ukinuti ured bivšeg predsjednika republike kad on već sam neće odstupiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije