Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz Europe

Ivan Jakovčić: Ide na živce kako se ponašaju političari koji vode države na Balkanu

Ivan Jakovčić
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
25.04.2018.
u 10:32

Strašno je to gotovo negiranje holokausta. Ne trebaju nam ovakvi ispadi, želim sanjati Hrvatsku gdje ćemo živjeti sretno i zadovoljno

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, Ivan Jakovčić, gostovao je u Novom danu N1 televizije i komentirao odnose Hrvatske i Srbije.

Kako ste vidjeli posjet hrvatskog izaslanstva Beogradu i odluku o povratku u Hrvatsku nakon incidenta koji je prouzročio Vojislav Šešelj? 

Mislim da smo možda trebali ostati u Beogradu. Podviti rep ispred ratnog zločinca - ja to ne bih nikad napravio. Ponosan sam na Nenada Čanka koji je išao do kraja i u pisarnici u Beogradu tražio da se Šešelja izbaci iz Skupštine. Mi takve ljude trebamo podržati, on je pokazao koliko je demokrat. Nitko ne zna što se zapravo dogodilo, nego na temelju Šešeljeva priopćenja podviti rep nisam siguran da je to bio najmudriji potez.

Kako komentirate odluku da srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin ne smije ući u Hrvatsku? Sad se očekuju i protumjere i najava zabrane ulaska nekim hrvatskim ministrima. Što to znači za odnose dviju zemalja i je li to tema u Bruxellesu?

Ja mislim da to pogoršanje nije potrebno. Plenkovć je u pravu kad kaže da nam ne treba pozorište u kući, a Vulin je osoba koja bi radila probleme. Ali želim dati drugu poruku, ne možemo na razini predsjednika države, gdje Vučić u jednom trenutku dolazi i donosi cvijeće predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, ne može onda slati jednog Vulina u Hrvatsku, a ne može ni predsjednica raditi svoje dodatne kolone i tražiti da Europska komisija ispituje što se dogodilo u Jasenovcu. Strašno je to gotovo negiranje holokausta. Ne trebaju nam ovakvi ispadi, želim sanjati Hrvatsku gdje ćemo živjeti sretno i zadovoljno.

Znači li to dodatno zaoštravanje odnosa?

Ne, jer nema alternative suradnji, zato mi ide na živce kako se ponašaju političari na Balkanu. Ide mi na živce kako se ponašaju oni koji vode države. Moraju biti sretni vidjeti da se u Hrvatskoj otvara prostor suradnje, a ako to ne možemo napraviti, onda moramo mijenjati ljude koji vode državu.

Komentara 20

Avatar nisam_robot
nisam_robot
11:02 25.04.2018.

Bas je Pula opticki i IDS politicki zadnja utvrda balkanizma. Sada se lopov javlja i prica nesto o tudjem lopovluku.

BA
bakulušić
11:12 25.04.2018.

Jugoslav ne želi istinu o Jasenovcu! On želi državu u kojoj ćemo živjeti u laži pa da nam on i oni sa Breona malo dociraju. Istro, probudi se!

PL
@ploto@
10:43 25.04.2018.

Alkoholičari i narkomani. ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije