Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ovi hrvatski ministri mogli bi biti 'žrtvom' Vučićevih recipročnih mjera

Večernje novosti navode da bi Beograd poslije proglašenja Vulina nepoželjnom osobom u Hrvatskoj mogao uzvratiti istom mjerom ”na skandalozne poteze službenog Zagreba” i uskratiti gostoprimstvo “pojedinim dužnosnicima” hrvatske vlade.
24. travnja 2018. u 14:53 85 komentara 10153 prikaza
Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Vlada Srbije u četvrtak će odlučiti o recipročnim mjerama koje je najavio srbijanski šef države Aleksandar Vučić nakon što je srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu zabranjen ulazak u Hrvatsku, a beogradski mediji u utorak nagađaju da bi na tom popisu mogli biti ministri u hrvatskoj vladi Tomo Medved i Damir Krstičević.

Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić: Srbija će odgovoriti Hrvatskoj na zabranu ulaska Vulinu!

Večernje novosti navode da bi Beograd poslije proglašenja Vulina nepoželjnom osobom u Hrvatskoj mogao uzvratiti istom mjerom ”na skandalozne poteze službenog Zagreba” i uskratiti gostoprimstvo “pojedinim dužnosnicima” hrvatske vlade.

List ocjenjuje i da su Banski dvori “sramno prešutjeli ustaške parole ‘Za dom spremni’ usred Jasenovca, u danu komemoracije žrtvama ovog stravičnog logora”.

“O daljim koracima Beograda znat će se u četvrtak, nakon što ministri na sjednici Vlade razmotre novonastale okolnosti u odnosima Srbije i Hrvatske”, pišu provladine Večernje novosti i, pozivajući se na neimenovane izvore, navode kako bi popis hrvatskih dužnosnika “mogao biti poduži, jer nije mali broj hrvatskih ministara koji su davali neprimjerene izjave o Srbiji, pa čak i otvoreno podupirali one koji glorificiraju ustaštvo”.

“Među njima je i ministar branitelja Tomo Medved, koji je prošle godine bio na Thompsonovom koncertu u Slunju, 5. kolovoza, na dan pogroma Srba iz Hrvatske. Sporne izjave davao je i ministar odbrane Damir Krstičević, koji je uoči posjeta predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj tražio da se najprije ‘ispriča zbog velikosrpske agresije’ ”, navode Večernje novosti.

Vučić je poručio u ponedjeljak da će službeni Beograd uzvratiti recipročnim mjerama na odluku hrvatskih vlasti da srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina proglase nepoželjnom osobom, ocijenivši reagiranje hrvatske vlade kao “ishitreno i nervozno”.

“Ta reakcija je bila ishitrena i nervozna i ne razumijem je, da budem iskren. Srbija će, kao suverena i nezavisna zemlja sasvim sigurno reagirati recipročnim mjerama. A kakvim mjerama, pretpostavljam da će odluku donijeti Vlada Srbije na svojoj sjednici u četvrtak”, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić MIRKO GALIĆ Hrvatska nema zašto Vučiću i Vulinu dokazivati suverenost Andrej Plenković i Miro Cerar Sastanak u Sloveniji Cerar: Nećemo popustiti kad je riječ o našim pravnim interesima Andrej Plenković SASTANAK U SLOVENIJI Plenković o protureakciji Srbije: Volimo teatar i pozorište, ali ne u svojoj kući
OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • Avatar gospar
  gospar:

  Siguran sam da ce ministri Medved i Krsticevic biti jako tuzni i zalosni da nece moci putovati u Srbiju nanijeli ste im dusevne boli. isto kao da ste Thompsonu zabranili ulazak u Srbiju.

 • than:

  A na recipročne mjere udariti još 'recipročnijima'. Zabraniti cijeloj srpskoj vladi ulazak u HR i riješeno. Bar nećemo u novinama danima čitati o njihovom prepucavanju. Uostalom, komšije žele u rusku zajednicu tako da im treba poželjeti sretan put i sve ... prikaži još! najbolje na tom putu dok ih njihovi građani podržavaju. Ne vidim poantu da mi imamo išta s onima koji su 90ih divljali, a koji su trenutno na vlasti u Srbiji. Nemoj da mi neko kaže da su Šešelj, Dačić, Vučić, Vulin i sva ostala skalamerija - mirotvorci. Možda jedino kod zlatnih ribica koje ne pamte dulje od 5 minuta.

 • kruti217:

  3 lepotana na slici, ovaj u uniformi izgleda kao pijani rezervist jna, čubasti gej u sredini i patuljasti cigo zdesna,AHAHAHAHAHA