Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Ivan Anušić: Vukovar se ne smije upotrebljavati ni u jednoj političkoj priči

04.03.2020.
u 14:20

Voditeljica emisije je Iva Boban Valečić.

Član Predsjedništva HDZ-a i kandidat za potpredsjednika stranke Ivan Anušić gostovao je u TV studiju Večernjeg lista gdje je govorio o aktualnim političkim temama, među ostalima i o unutarstranačkim izborima u HDZ-u. 

Upitan kako njemu izgleda tijek kampanje i gdje su nestale programske teme, Anušić je kazao: – Ja mogu govoriti u svoje ime i uime tima s kojim nastupam s aktualnim predsjednikom. Mi o tome jako mnogo govorimo. Komuniciramo svakodnevno na terenu. Bili smo u dvije županijske organizacije, danas idemo u treću. 

– Mene kao kandidata za potpredsjednika isključivo zanima – budućnost. Kako napraviti bolje za sve one koji će nam dati podršku, za naše članove, za sve one koji žive u Hrvatskoj – navodi Anušić. 

– Kad ste me pitali gdje su nestale teme, to je pitanje za one koji stavljaju u prvi plan teme koje nemaju veze s programom. Je li to taktika? Ja to ne znam. Zašto se stalno potencira priča pred cijelom Hrvatskom oko nečega što treba ostati unutar stranke, ja to ne znam. 

– Nema potrebe da se vadi prljavo rublje stranke pred cijelom Hrvatskom i to stranke koja predvodi Hrvatsku. Svi parametri pokazuju da idemo naprijed. Zašto sad ići na osobnu razinu, to definitivno nije dobro.  

Upitan utječe li postojanje utjecaja Ivana Penave na birače u Slavoniji na njega i njegov utjecaj, Ivan Anušić ističe: – Ne vidim kako bi utjecaj Penave kao zamjenika i pobjeda Tolušića oslabili moj utjecaj. Meni je u interesu da dođemo do zajedničkog stava. Tu jedino mogu biti problem taština i ego. Svima su nam interesi isti: Slavonija i projekt Slavonija i Branja i razvoj tog projekta. Penava se kandidira za zamjenika, a Tolušić i ja za potpredsjednika. Možda prođemo sva trojica.

Župan osječko-baranjski kazao je kako postoje dvije stvari koje treba javno reći o Vukovaru. 

– Vukovar je univerzalna vrijednost svih Hrvata i svih koji vole Hrvatsku. Vukovar još uvijek nismo uspjeli okaljati a, nažalost, mnoge smo vrijednosti i svetinje Domovinskog rata uspjeli sami okaljati. Vukovar još nismo uspjeli i nadam se da nikad i nećemo.  Vukovar je obranjen i Vukovar je najveći ponos Domovinskog rata. Domovinski rat temelj je moderne Hrvatske, kao i žrtve Domovinskog rata. Vukovar je tu najviše stradao. Vukovar je dao najveću žrtvu. Vukovar je zaustavio srpsku agresiju. Da Vukovara nije bilo, oni bi došli do Virovitice. U to budite sigurni. Ili bi pregazili pola Osijeka. 

– Danas je usmjerena pažnja prema Vukovaru, posebno od ove Vlade, kao prema mjestu od posebnog pijeteta, postoji poseban zakon o Vukovaru, poseban fond namijenjen Vukovaru... Sve što ova Vlada može, ona to i radi. Nikada se ne smije dovesti u pitanje taj Vukovar. Zato se Vukovar nikada ne smije upotrebljavati ni u jednoj političkoj priči. Vukovar i politika nemaju mjesto u istoj rečenici. Bilo koja politika, bilo da je to HDZ-ova, SDP-ova....Ne smiju to činiti! Vukovar se ne može okaljati jer politika nije čist posao. Uvijek morate napraviti neke kompromise. Ja sam Vukovar, HDZ je Vukovar – to ne stoji. Vukovar se mora poštovati. 

Na pitanje zloupotrebljava li Ivan Penava Vukovar, Anušić je kazao: – Ne zloupotrebljava Ivan Penava Vukovar. Samo hoću reći, Vukovar se mora maknuti iz političkih utakmica. Vukovar je jedno, dužnosnik je drugo. Danas si ti, sutra će biti netko treći. Nitko ne smije dovesti u pitanje vukovarsku žrtvu. 

 


 

Komentara 14

JO
JOHNNY
15:02 04.03.2020.

Plenkovic je dovoljno postovanja pokazao braniteljima i uvijek naglasava kako su oni ti koji su zasluzni za neovisnu Hrvatsku. Na kraju krajeva, njegova vlada je zasluzna za uvodjenje novog blagdana 18.11 za sjecanje na zrtve Domovinskog rata, Vukovara i Skabrnje

Avatar krmenadla
krmenadla
15:03 04.03.2020.

Mislim da bi Kovac trebao malo smiriti strasti. Ako ima koga prozivati neka to radi unutar stranke, a ne po medijima koje koristi za promociju sebe kada vec kvalitetu nije pokazao

SP
Spezispezi
14:30 04.03.2020.

Tako je Anušiću. Samo aktualna hdz-vrhuška smije upotrijebiti Vukovar da smiri Pupija, pa smjeni istražitelja Ovčare Kajćića kada on u istrazi dođe do SDSS ovih kadrova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije