Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.06.2017. u 15:03

Stier nije morao plesti svoju mrežu u HDZ-u, njegova ideologija privlači sljedbenike

Andrej Plenković u formalnim strukturama HDZ-a, izuzev Davora Ive Stiera, nema jakih oponenata. Pokušaj svojevrsnog puča u Zajednici utemeljitelja HDZ-a propao je prije nego što je počeo, možda je i pomalo napuhan ne bi li se eliminiralo Miru Kovača, ali pokazuje i znakovite pukotine u Plenkovićevim zidinama. No sa Stierom, koji je najavio da će jačati demokršćansku opciju u HDZ-u, Plenković bi mogao dobiti ozbiljan problem. Nije Stier jak u strukturama HDZ-a koje su pokorne i lojalne sve dok je šef u snazi, ali donedavni ministar i potpredsjednik Vlade ima potporu izvanstranačke desnice, konzervativnih udruga, ali i dijela crkvenih krugova.

Biskup Vlado Košić, svojevrsni duhovni guru desnice, koji se rado petlja i komentira političke aktualije, jučer je vrlo žestoko napao premijera i šefa HDZ-a. Košić je dosad bio na liniji “opanjkavanja” SDP-a pa je tako uoči izbora u rujnu 2016. godine s mise vjernicima objasnio zašto ne smiju glasati za SDP, a godinu ranije grozio se i “nije se nadao” da bi Božo Petrov, taj psihijatar, Most mogao odvesti u ralje komunista (kada je Karamarko odbio, a Milanović pristao potpisati tripartitnu Vladu Most-HDZ-SDP). Sada se biskup Košić okomio na šefa stranke za koju je dosad navodio vjernike da joj podare svoj glas. U otvorenom pismu Plenkoviću je sasuo da je privremeno produljio život Vladi, ali dugoročno izgubio svoj glavni moto – vjerodostojnost.

“Ja to zovem političkom prostitucijom”, nije se suzdržavao biskup dodajući da je premijer u Vladu uzeo potpredsjednika Vlade koji ide na gay paradu, a riješio se onoga koji je bio u Hodu za život (Stiera). I dok Stier šuti i ne otkriva detalje svog budućeg političkog djelovanja, njegovi zagovornici javljaju se svaki dan. Vuk samotnjak Stier pokazuje se sve opasnijim igračem koji nije u HDZ-u morao plesti mrežu svojih poslušnika jer se političkotajničkim poslom, dok je bio u Vladi, uopće nije bavio, a njegovo izrazito konzervativno uvjerenje privlači sljedbenike i otkriva puno slojevitiju podršku.

Komentara 45

BA
barbaizamerike
15:48 15.06.2017.

Stier i njegova obitelj u Argentini sanjala Hrvatsku a Plenkovicu i njegovoj obitelji Hrvatska se dogodila

DU
Deleted user
15:17 15.06.2017.

podrška nepotkupljivom gospodinu Stiru unatoč svakodnevnoj medijskoj hajci novinarskog vučjeg čopora po naputku Šeksa i Plenkovića

NE
Neonacionalist
15:40 15.06.2017.

Ja pričam sa ljudima kako bi se reklo na terenu tj. na ulici i pouzdano znam da je većina hdz-ovih birača oduševljena što je HDZ sada ušao u koaliciju sa HNS-om i sa srpskom manjinom predvođenom Pupovcem , to je je upravo ono zašto su oni glasovali i što su očekivali od HDZ-a , jedino im je žao što Vesna Pusić, Mrak-Taritaš i Emir Tahirović pardon plemeniti Goran Beus Richembergh nisu također ušli u vladu i dobili zaslužene fukcije , vjerujem da je i Plenkoviću žao zbog toga i da bi volio da je Stiera mogao zamjeniti sa našom proslavljenom nesuđenom tajnicom UN-a a tako bi imao i čvršću stabilnu većinu . A to što ovi pojedinci poput Hasanbegovića, Esih ili Stiera ili pak sad biskupa Košića nešto žugaju i rade probleme ovoj prirodnoj i od naroda svesrdno željenoj koaliciji pa to su iznimke , oni ne odražavaju onaj pravi istinski HDZ za kojeg su ljudi glasali , ne nipošto , pravi HDZ su Šeks, Jandroković , Božinović , Nina Obuljen , Martina Dalić za koje znamo da su bili posebno istaknuti na prošlim izborima i dobili masu preferencijalnih glasova .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije