Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijativa

Italija: Država će prodavati marihuanu

trava
Foto: ilustracija
17.07.2015.
u 17:00

Ako zakon prođe, Italija će biti prva zemlja koja je potpuno legalizirala proizvodnju, prodaju i konzumiranje

Italija će potpuno legalizirati marihuanu, njezinu proizvodnju, prodaju i konzumiranje! Prvi potezi su povučeni, parlamentarni odbor predložio je parlamentu legalizaciju pod određenim uvjetima.

Svatko će moći uzgajati konoplju, bit će to moguće i u klubovima, u koje će se moći udružiti do 50 ljudi i zajedno uzgajati kanabis, sušiti ga i konzumirati marihuanu, ali je neće moći prodavati. Jedina će to moći država, u državnim trgovinama. Ako zakon prođe, Italija će biti prva zemlja koja je potpuno legalizirala marihuanu, neke druge su legalizirale samo konzumaciju.     

>> Plantaža trave u riječkom stanu – Među uzgajivačima konoplje i Marjan Bečeheli

Komentara 11

RI
Rizlman
18:14 17.07.2015.

To bi i mi trebali. Ionako svi živi puše. A kad je već tako izvaditi iz sive zone i udariti porez na to, i time lovu koja ide dilerima preusmjeriti u državnu blagajnu, i istom osloboditi policijske snage kao i sudske instance, da se bore protiv teških droga, koje zaista jesu opasne, a ne protiv marihuane koja realno nije opasnija od alkohola i nikotina koji se prodaju legalno...

Avatar Lutkica
Lutkica
17:53 17.07.2015.

pa bolje da drogu prodaje država, nego kriminalci koji je nude djeci ispred škole..ionako onaj koji je neće, ne bi ju uzeo ni besplatno

KA
kajinx
18:40 17.07.2015.

Ipak je Mirela pobjedila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije