Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUCNJAVA U BEOGRADU

Istražuje se streljana u koju je dječak ubojica dolazio s ocem: 'Nikada nije gađao'

Beograd: Građani polažu cvijeće te pale svijeće ispred škole gdje je jučer učenik ubio devet osoba
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
1/33
23.05.2023.
u 20:33

Prema neslužbenim informacijama, iz streljane su izuzete snimke nadzornih kamera te knjiga evidencija. Utvrđuje se, između ostalog, je li V. K. donosio svoje oružje za gađanje, koliko su on i njegov sin često dolazili, je li dječak dolazio sam i slično

Više javno tužiteljstvo u Beogradu istražuje odgovornost streljane u kojoj su gađanje vježbali V. K. (48) i njegov 13-godišnji sin koji je 3. svibnja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio zaštitara i devet učenika te ranio više osoba. Povodom istrage, oglasio se vlasnik streljačkog kluba Ratko Ivanović koji tvrdi da dječak nije tamo pucao. Također, kaže kako nije službeno obaviješten o pokretanju istrage.

"Otac je dolazio u našu streljanu, a s njim i dječak, ali nije bio u prostorijama streljane već ispred. Igrao se i pio sok, nikada nije gađao. Djeca i maloljetnici ispod 17, 18 godina ne smiju gađati. Jedan od razloga te odluke je fizičko-medicinske prirode jer gađanje iz vatrenog oružja u tako maloj ruci može oštetiti ligamente", rekao je Ivanović za portal Nova.rs te dodao da se djeca mogu baviti streljaštvom u klubovima koji su za to predviđeni i u kojima se vježba sa zračnim oružjem. 

VIDEO Masovni prosvjed u Beogradu: 'Djecu su ubili prijatelji, odakle njima oružje?'

Prema neslužbenim informacijama, iz streljane su izuzete snimke nadzornih kamera te knjiga evidencija. Utvrđuje se, između ostalog, je li V. K. donosio svoje oružje za gađanje, koliko su on i njegov sin često dolazili, je li dječak dolazio sam i slično.

Također, potrebno je utvrdili je li streljana dio Streljačkog saveza Srbije. Ako jest, predsjednik Saveza trebao bi se očitovati o svim okolnostima koje su mu poznate vezano uz rad streljane. 

GALERIJA Tuga u Srbiji: Građani palili svijeće za stradale u pucnjavi u beogradskoj školi

Beograd: Građani polažu cvijeće te pale svijeće ispred škole gdje je jučer učenik ubio devet osoba
1/33

VEZANI ČLANCI:

Komentara 2

Avatar TheJack
TheJack
21:33 23.05.2023.

Ma jok. Mali se rodio talentiran. Ne sam pucanje, vec ga je "tata" i taktiku trenirao. Uz element iznenadjenja vjerojatno bi i odrasli slicno prosli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije